Lūk 6 nolēpumi, ko nevajag atklāt savam bērnam, lai negatīvi neiespaidotu viņu emocionāli

Vai esi kādreiz savam bērnam pastāstījis kaut ko tādu, ko pēc tam nožēlo, jo saproti, ka tam vēl nebija pienācis īstais laiks? Piemēram, par Ziemassvētku vecīša patieso personību jūsu mājās? Neesi tāds vienīgais!

Mēs tev atklāsim 6 mazus, it kā nekaitīgus noslēpumus, ko pēc ekspertu domām bērniem nevajadzētu atklāt. Līdzīgi kā ar Ziemassvētku vecīša patieso būtību jūsu mājās.

Kopā ar šiem noslēpumiem būsim apkopojuši arī nelielu kopsavilkumu, paskaidrojot, kāpēc tā! Par visu sīkāk lasi nākamajā lapā!

 

6 noslēpumu, kurus nevajadzētu atklāt bērniem:

cik ļoti tev garšo neveselīgs ēdiens;

ka nekas traks nenotiks, ja viņi neapēdīs visus dārzeņus, kas ir uz šķīvja;

ka tev ar vīru/sievu tikko bija nopietns strīds;

cik ļoti tev nepatīk darīt mājas darbus;

ka tev ir naudas problēmas;

cik mierīgs/-a tu kļūsti, kad viņi beidzot aiziet gulēt.

 

Tavi bērni uz tevi skatās kā uz autoritāti un paraugu. Vislabākais veids, kā bērniem kaut ko iemācīt, ir rādīt piemēru. Ja vēlies, lai viņi pēc sevis noliek rotaļlietas vietā un ēd veselīgi, tad rādi, ka tu arī tā dari.

Bērniem ģimenē ir jājūtas mīlētiem, un viņi nereti pat vismazāko piezīmi (kā tavu prieku par to, ka viņi dodas gulēt) var uztvert kā aizvainojumu – viņiem var sākt likties, ka viņi ir apgrūtinājums, taču, šādu emociju vēl nesaprazdami, viņi to tulko kā mīlestības trūkumu pret viņiem.

Lasi arī: Kad vīrs iemīlēja citu sievieti – skaistu un iznesīgu – sieva nolēma sākt nodarboties ar sevi un kļuva par skaistuli

Neatņem saviem bērniem bērnības bezrūpību – nestāsti par strīdiem ar vīru/sievu vai naudas problēmām. Bērni nereti vaino sevi un mēģina rast risinājumus, neskatoties uz to, ka viņu zināšanas šādiem jautājumiem ir nepietiekamas. Viņi tikai noslogos savus prātus un jutīsies nomākti laikā, kad vajadzētu domāt par krāsojamām grāmatām un spēlēšanos ar kaimiņbērniem.

 

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment