Lūk ko vienā no savām pēdējām intervijām par savu veselību un nojautām teica Valters

TV personība un mūziķis Valters Frīdenbergs (30) pēdējo lielo interviju sniedza Laytvijas vienam no lielākajiem portāliem tvnet.lv. Šajā intervijā Valters arī runā par savu veselību.

TVNET talantīgo pašmāju mākslinieku pēdējo reizi sastapa uzrunāja Dzintaru koncertzālē, kur bija ieradies uz Daigas Mazvērsītes grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” prezentāciju.

Pēdējo reizi tikāmies, kad devies sākt ārstēšanos Šaritē klīnikā. Kā tava dzīve kopš tā laika mainījusies?

Dzīve īstenībā jau nav pa lielam mainījusies. Tagad pēc tādām pauzītēm lēnu garu kāpju atpakaļ uz skatuves, kā saka, piepildu sevi ar to prieku, ko man dod tas, ko visu mūžu esmu darījis. Ķeru pozitīvismu. [..] Gaidu arī jauno “Gudrs, vēl gudrāks” sezonu.

Kāds pašlaik ir tavs veselības stāvoklis? Gaidi analīžu rezultātus?

Nu, analīžu rezultāti būs jāgaida visu mūžu. Tas ir vairāk nekā skaidrs. Tagad lēnu garu. Es nevaru šobrīd teikt, ka jā, viss ir uz 100 procentiem uzveikts, jo vēl ir lietas, kas jāizdara. [..]

Nācās šovasar pāragri noslēgt moto sezonu, jo man bija tepat Latvijā diezgan nopietna, liela operācija, un es sapratu, ka nu laikam šogad vairāk nekāpšu uz motocikla. Jāatkopjas pēc operācijas, jādabū spēki atpakaļ, un tad varēs nākamajā sezonā atkal braukt. [..]

Vai drīkstu prasīt, kas šī bija par operāciju?

Tas bija ieplānots jau pirms braukšanas uz Vāciju, jo, ja pēc terapijas vēl kaut kas būs palicis iekšā, tad tas vienkārši būs ķirurģiski jāizņem. Ķīmijterapijas laikā tika nomērdētas aktīvās vēža šūnas – kaut kas tiek izvadīts dabīgā ceļā, bet kaut kas paliek tomēr iekšā. Lai mazinātu risku, ka vēža šūnas atjaunojas, bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Kā es saku – jāizravē.

Avots:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment