Pagatavošana:
Lai pagatavotu majonēzi saskaņā ar šo recepti, jums noteikti būs nepieciešams blenderis. Tas ātri un efektīvi pārvērtīs sastāvdaļu maisījumu pilnvērtīgā mērcē.
Sagatavo blenderi, kā arī olu – uz 30 sekundēm ieliec to verdošā ūdenī, bet pēc tam pagaidi, kamēr atdziest.
Pēc tam ieliec visas sastāvdaļas blendera bļodā un sāc kult.
Lasi vēl: Īstais laiks pagatavot gvakamoli. Vajadzēs tikai 15 minūtes
Etiķi var aizstāt ar citronu sulu vai parastā vietā ņemt, piemēram, ābolu.
Sastāvdaļu skaitu, protams, var palielināt, atkarībā no viesu skaita vai ēdieniem uz galda, kam nepieciešama majonēze.
Majonēze jāsaputo, līdz tā pārvēršas viendabīgā un blīvā masā. Tas var ilgt nedaudz vairāk par 1-2 minūtēm. Majonēzes gatavības pakāpi var pārbaudīt ar parastu karoti.
Ja karote vienmērīgi stāv mērcē un nekrīt, tad konsistence ir pareiza.
Gatavojot majonēzi, noteikti pievienojiet tikai rafinētu eļļu. Pretējā gadījumā pastāv risks, ka mērce būs rūgta.
Ja majonēzi gribat dažādot, tad sagatavotajai mērcei var pievienot sasmalcinātu ķiploku vai svaigus aromātiskus zaļumus.
Tas arī viss! Tieši tik vienkārši!
[…] Mājās pagatavojama “Provansas” majonēze, kas liks tev aizmirst par veikalā pirktām […]