Īstais laiks pagatavot gvakamoli. Vajadzēs tikai 15 minūtes

Pavasarī īpaši gribas kaut ko sulīgu un svaigu. Iesakām šim gadījumam pagatavot paštaisītu gvakamoli.

Šī neticamā meksikāņu mērce jau sen ir ieguvusi popularitāti visā pasaulē. Tostarp mūsu zemē. Tā ir ļoti viegli pagatavojama. Jums vienkārši jāiegādājas nogatavojies avokado un jāatrod ideālā sastāvdaļu attiecība.

Mājas gvakamole

Vissvarīgākais, gatavojot meksikāņu mērci, ir nogatavojies avokado. Bez tā garšīga mērce neiznāks. Tāpēc vispirms ir jāiemācās to izvēlēties. Tagad veikalos ir plašs klāsts, un cenas ir diezgan demokrātiskas. Tātad, vienīgais veids, kā izvēlēties gatavu augli, ir pieskarties tam. Lasi vēl: Pievieno šo līdzekli ūdenim un uzsmidzini uz matrača. Gultas blaktis aizbēgs vienā mirklī

Viegli piespiediet avokado. Tam jābūt vidēji maigam. Piespiežot, pirksti nedrīkst iespiesties auglī. Ja tas nav atrasts, varat paņemt negatavu augli un ļaut tam nogatavoties uz palodzes. Taču nelietojiet to uzreiz, jo tā jūs nesasniegsiet vēlamo garšu un tekstūru. Avokado ir izvēlēti, tagad pāriesim pie gatavošanas.

Sastāvdaļas:

1 nogatavojies avokado

  • Vidēja izmēra sarkanais sīpols
  • Čili
  • Ķiploka daiviņa
  • Sula no pus citrona
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļa
  • 1 kinzas zariņš
  • 2 meksikāņu tortiljas vai pitas maize

Pagatavošana:

Pārgriež avokado uz pusēm un izņem kauliņu. Nomizo mizu un sagriež lielos kubiņos. Ieliek nelielā traukā. Ja ir, var likt piestā.

Izspiež sulu no pus citrona. Ja ir laims, vēl labāk. To var izmantot, bet tad vajag vesela laima sulu. Pagaidām sulu atstāj.

Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina arī ķiplokus un čili piparus. Pielāgojiet aso piparu daudzumu pēc saviem ieskatiem. Ja negaršo pikants, var iztikt arī bez tā.

Pievieno visas sastāvdaļas avokado. Pievienojiet vēl eļļu un sāli. Pieliek klāt arī smalki sagrieztu kinzu. Tagad to visu sasmalcina sev ērtā veidā. Ļoti svarīga ir mērces tekstūra. Tāpēc visu var sasmalcināt ar dakšiņu vai blenderī. Bet viens no labākajiem variantiem ir piestā gatavota gvakamole. Parasti mērci pasniedz ar načo čipsiem, bet lieliski der tortilla vai parastā pitas maize. Var pasniegt arī ar grauzdētu maizi.

Mērces pagatavošana prasīs ne vairāk kā 15 minūtes. Gatavo mērci var uzglabāt ledusskapī līdz trim dienām. Galvenais ir cieši noklāt ar pārtikas plēvi, lai nepiekļūst skābeklis. Tagad jūs varat baudīt svaigu un bagātīgu mājās gatavotu sāļo uzkodu. Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment