“Maxima” – lielākais darba devējs jauniešiem vasarā

Vasaras darbam uzņēmumā “Maxima” ir pieteicies lielākais skaits jauniešu starp visiem uzņēmumiem, kuri piedalās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajā jauniešu nodarbinātības programmā. 656 darba vietās strādāja jaunieši vecumā no 15 līdz 17 gadiem 117 veikalos 40 pilsētās visā Latvijā, iegūstot dažādu darba pieredzi un iepazīstoties ar mazumtirdzniecības darba specifiku.

“Esam patiesi priecīgi, ka NVA organizē šādu jauniešu programmu, ko ļoti novērtējam vairāku iemelsu dēļ – sniedzam iespēju jauniešiem gūt darba iemaņas, kas var noderēt nākotnē, kā arī sniedzam ļoti praktisku palīdzību esošajiem veikala darbiniekiem, atvieglojot viņu ikdienu, jo jaunieši ir ļoti centīgi un daudz palīdz. Šķita interesanti, ka 60% no jauniešiem bija meitenes, un tieši viņas visaktīvāk izmantoja mūsu piedāvātās darba iespējas. Lai arī iedzīvotāju skaita dēļ vislielākā interese ir Rīgā, liela jauniešu aktivitāte šogad bija arī reģionos,“ stāsta “Maxima Latvija” personāla atlases daļas vadītājs Jānis Melngailis.

Sabīne (17 gadi) programmas ietvaros strādāja “Maxima” veikalā Jelgavā. Daloties pieredzē, Sabīne stāsta: “Man bija liels prieks par darbu veikalā, jo tā ir gan darba pieredze, gan jaunas zināšanas – kā komunicēt ar cilvēkiem, kā izvietot preci pircējiem un darbiniekiem saprotamā veidā. Vasara ir pavadīta aktīvā darbā, nevis pie datora! Darbs ir atbildīgs, jo pircēji uzdod darbiniekiem daudz jautājumu un uzticas, ka arī es spēšu uz tiem atbildēt, tādēļ veikals ir jāpazīst ļoti precīzi. Iemācīties veikala un preču izkārtojumu sākumā nebija viegli, bet kolēģi daudz palīdzēja, un beigās apguvu visu tik labi, ka mans uzdevums bija palīdzēt arī citiem jauniešiem.”

Renārs (15 gadi), kurš divus mēnešus strādāja “Maxima XXX” veikalā t/c “Domina Shopping” stāsta: “Šī bija mana pirmā darba pieredze, un vērtīgs ieguvums. Mani pienākumi bija preču krāmēšana, cenu sakārtošana un citi veikala darbi. Divu mēnešu laikā iemācījos gan komunicēt ar pircējiem un palīdzēt viņiem, gan labāk sapratu pašu veikalu darbību.”

“Maxima Latvija” piedāvātā darba programma jauniešiem vasarā ļauj strādāt kādā no veikaliem un apgūt mazumtirdzniecības nozares darbības pamatprincipus, iepazīt veikala ikdienas procesus, attīstīt saskarsmes un komunikācijas prasmes, kā arī gūt praktiskas iemaņas, veicot pārdevēja palīga pienākumus.

Darba vietas jauniešiem vasaras mēnešos nodrošina “Maxima” veikali Aizkrauklē, Koknesē, Pļaviņās, Alūksnē, Balvos, Bauskā, Gulbenē, Iecavā, Cēsīs, Dobelē, Jelgava, Jēkabpilī, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos, Ogre, Olainē, Lielvārdē, Ikšķilē, Piņķos, Preiļos, Līvānos, Rēzeknē, Rīgā, Salacgrīvā, Salaspilī, Ķekavā, Ādažos, Baldonē, Mārupē, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Kandavā, Valmierā, Valkā, Smiltenē un Ventspilī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment