Viktora Ķirpa Ates muzejs aicina svinēt Pļaujas svētkus

2019. gada 14.septembrī Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejs aicina kopā svinēt Pļaujas svētkus Ottesmuižā. Apmeklētāji varēs piedalīties Vidzemes lauku sētas rudens darbos, sadziedāt, sadancot un iegādāt ko noderīgu mājražotāju tirdziņā. Svētkus šogad pavada moto – Lobs ar lobu sasatyka.

Svētki sāksies pulksten 11:00 ar koncertu, kurā piedalīsies Medņevas un Briežuciema etnogrāfiskie ansambļi, Saunas pagasta folkloras kopa “Naktineicas” un Grundzāles vidējās paaudzes deju kopa “Rieda”. No pulksten 11:00 darbosies arī mājražotāju un amatnieku tirdziņš.

Pulksten 12:00 sāksies tradicionālo lauku sētas darbu darīšana – katrā ēkā un pagalmā varēs vērot un pārbaudīt savas prasmes senajos darbos. Notiks linu apstrāde, labības kulšana ar spriguļiem un kuļmašīnu, kartupeļu rīvēšana, piena seperēšana, kāpostu skābēšana, veļas mazgāšana, puļķu maizes un “bada” pankūku cepšana, medus sviešana, zupas vārīšana un degustācija. Kalšanas darbi norisināsies kopā ar amatnieku Laimoni Bāliņu, būs arī Ērika Kanaviņa seno amatu darbnīca. Tāpat būs iespēja piedalīties koka karošu grebšanā kopā ar Laimoni Lapsu, ādas apstrādē un zirglietu darināšanā kopā ar pārstāvjiem no zemnieku saimniecības “Apkalnmājas”. Savukārt kopā ar zemnieku saimniecību “Obelisk Farm” varēs izgatavot kaņepju papīru.

Savukārt pulksten 13:00 Ates sētas umurkumurā paši izturīgākie sacentīsies veiklībā, rāpjoties pa baļķi, lai iegūtu staba galā uzkarinātas vērtīgas balvas.

Pļaujas svētkos piedalīsies un visus priecēs arī vairākas tautas lietišķās mākslas studijas – “Kalme”, “Dubna” un “Sagša”, kā arī tautas muzikanti “Ziemeļmala”.

Ieejas maksa: pieaugušajam 3,00 EUR, skolniekam 1,50 EUR, ģimenes biļete 7,00 EUR, autostāvvieta 1,00 EUR.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment