“Mēs aiziesim, bet, atpakaļ diez vai atnāksim!” – Antens skarbi par interneta komentētāju aicinājumu “iet strādāt”, nevis sūdzēties

 

Režisors Kārlis Anitens TV 24 raidījumā “Preses klubs” kritizēja esošo situāciju Latvijā ap kultūras nozari un pandēmijas ierobežojumiem, norādot, ka no “visām pusēm” saka, ka nekādus kultūras pasākumus rīkot nevarot, lai arī kultūras nozare ir pielāgojusies un gatava jaunajiem apstākļiem – cilvēkiem tiek prasīti vārdi uzvārdi, pierakstīti telefona numuri, lai gadījuma ja ir kādas problēmas, viņus var sazvanīt utt.

K. Anitens saka – ja valdība grib aizliegt kultūras pasākumu rīkošanu, tad lai pieņem to kā likumu.  “Šobrīd ir tā – Mūs tur ta kā piesietus kautkādās ķēdēs … suņus. Un varbūt mēs kautkad palaidīsim, varbūt nē,” saka režisosrs, ka arī kultūras nozare ir daļa no tautsaimniecības un kautkādā veidā silda ekonomiku.

Lasi arī: Atklājusies pārsteidzoša informācija par loterijā miljonus laimējušo Eleinu

VIņš zusver, ka lai skaidro un gaiši pasaka, ka nedrīkst, nebūs, nenotiks – tad kultūras nozares cilvēki   ies prom un sās darīt kaut ko citu.
Viņš norādīja, ka saprot iespējamos riskus, bet tāpēc jādomā, kādā veidā to risināt.

Viņš arī izsakās par interneta komentāriem, kur cilvēki nolamā kultūras darbiniekus ar vārdiem, lai viņi iet strādāt.

Mēs aiziesim, bet, atpakaļ diez vai atnāksim,”sacīja Anitens.

 

Vienlaikus paužot neizpratni, kāpēc epidemiologus, piemēram, nesatrauc situācija sabiedriskajā transportā.

Lasi arī: Kā izskatīsies pasaules karte, ja ūdens līmenis paaugstināsies un pazemināsies par 1000 metriem

“Vai kultūras nozare ir vienīgā uz kuru attiecas ierobežojumi? Kāpēc 1. tramvajā, kas no Juglas uz Imantu iet aptuveni stundu, vienā vagonā var cieši atrasties cilvēki. Kāpēc tur no epidemioloģiskā viedokļa nav problēmu?” retoriski vaicāja režisors.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Skolnieciņš no Pokaiņu meža</cite>

    2020. gads iet uz beigām. Daudziem no mums šis gads bija neveiksmīgs. Līdz ar kovid-19 (covid-19) sērgas ienākšanu mūsu valstī sākās ekonomiskā krīze. Lai gan pašlaik Latvijā plosās gan kovid-19 sērga, gan ekonomiskā krīze, taču mēs nezaudēsim cerību, apņēmību un gribasspēku. Nepadosimies kovid-19 sērgas priekšā! Saglabāsim brīvu gribu un staltu stāju! Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Atcerēsimies savu svabado senču tradīcijas un paražas! Godāsim Latvju Dievus – latvietības aizstāvjus! Turēsim cieņā senlatvju spēka zīmes! Iekursim savas viensētas pagalmā ugunskuru par godu Latvju Dieviem. Kvēpināsim kadiķa zariņus un vērmeļu buntītes, lai atgaiņātu mošķus un nelaimes. Ziedosim uz svētakmeņa savā privātajā mežiņā baltmaizes klaipu, sauju graudu, vārītu olu un medus gabaliņu. Lūgsim Latvju Dievu labvēlību un svētību. Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi stāv mums klāt! Lai Latvju Dievi pasargā mūs no ļauna!
    Ar mīlestību un labestību, Skolnieciņš no Pokaiņu meža
    [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #Skolnieciņš #pagāni #sentēvi #rituāli #LatvjuDievi #Māra #Pērkons #Laima #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #veiksme #spēks #auglība #saticība #drošība #miers #Senpokaiņi

Leave a Comment