Mirušos gaida varenas inovācijas – Varēs uzreiz pārtapt par koku; Nr.4 ir kaut kas neticams

 

capsula_mundi
1. “Capsula Mundi”
Viens no projektiem, kas ieguvis lielu mediju uzmanību ir “Capsula Mundi”. Tās autori ir itāliešu dizaineri Rauls Bretcels un Anna Citelli. Viņi radījuši organisku kapsulu, kura ļauj aizgājēja ķermenim “pārtapt” par koku. Mirušais ķermenis ar laiku kļūst par mēslojumu, nodrošinot jaunā kociņa veselīgu augšanu.

Lasi arī: Zinātnieki atklājuši vielu, kas ļaus tev burtiski KĻŪT jaunākam: pie tās viegli var tikt ikviens

Sākotnēji ķermenis tiek iekapsulēts embrija pozā un tad aprakts. Kapsulas virsotnē tiek iestādīts mazs kociņš vai iesēta sēkla. Cilvēks pats var izvēlēties, par kādu koku viņš labprātāk vēlētos kļūt.

Pati kapsula ir veidota no stērķeles plastmasas, kura 100% bioloģiski noārdās jeb sadalās, neatstājot nekādas pēdas un piesārņojumu dabā. Tā neaptur vai nepalēnina dabiskos bioloģiskos procesus, ļaujot gan kapsulai, gan ķermenim kļūt par minerālvielām.

Pēc idejas autoru redzējuma, ar laiku šāda veida kapsulas pārveidos kapsētas par lieliem skaistiem mežiem.

Pašlaik “Capsula Mundi” gan ir tikai mākslas izstāde, taču idejas autori cer, ka šis projekts nākotnē varētu kļūt par likumīgu apbedīšanas veidu.

2. Pelni, uz kuriem izaug brīnišķīgs dārzs
Zviedru kompānija “Promessa” ir izstrādājusi sistēmu, kas piedāvā vēl vienu videi draudzīgu apbedīšanas veidu. Cilvēki, kas radījuši šo projektu, pilnīgi nopietni tic tā potenciālam.

Viņu radītā ierīce atdzesē mirušā ķermeni līdz mīnus 18 grādiem pēc Celsija un tad tiek izmantots šķidrais slāpeklis, lai sasaldētu ķermeni līdz mīnus 196 grādiem pēc Celsija.

Pēc nelielas vibrācijas ķermenis sabirst pulverī. Tad to apbedī zemē, un pēc sešiem mēnešiem mirušā tuviniekiem būs auglīga augsne, kur audzēt skaistas puķes vai kokus.

3. Pēdēja ieniršana
Apbedīšana jūrā jau ir viena no populārākajām alternatīvajām apbedīšanas metodēm. Mirušo pelnu izkaisīšana ūdenī ir ierasta metode, ko izmanto cilvēki, kas ir dzīvo jūras krastā.

Cilvēkam, kura pelni tiek izkaisīti jūrā, var sarīkot arī bēru ceremoniju, tikai tam ir vajadzīgi nepieciešamie dokumenti.

Šī apbedīšanas metode ir kļuvusi tik populāra, ka pēdējo gadu laikā ir parādījušās kompānijas, kas piedāvā īpašus apbedīšanas kruīzus.

4. Dimanti ir mūžīgi
Kāda Šveices kompānija piedāvā pakalpojumu, kas pārvērš tava tuvinieka pelnus par mirdzošiem dimantiem. Tie ir ļoti unikāli dimanti, kurus rada, ekstraģējot oglekli no pelniem un saspiežot oglekli 200 grādu temperatūrā pēc Celsija.

Nav nemaz tik neparasti valkāt dārglietas, kuras satur pelnus. Šis inovatīvā un unikālā metode ir spērusi soli tālāk, protams, pielāgojot papildizmaksas, kas ir tikai sagaidāms.

5. Pēcnāves dzīve kosmosā
Pelnus ievieto stingri noslēgtās urnās īpašā kosmosa kuģī pirms tas tiek palaists ārpus atmosfēras. Šī kosmosa kuģa orbīta iepriekš tiek rūpīgi izpētīta, lai pelni nekļūtu par kosmosa atkritumiem. Galamērķi, kuri minēti piedāvājumā, ir diezgan iespaidīgi, piemēram, Zemes orbīta, Mēness orbīta vai pat izplatījums ārpus Saules sistēmas!

Nonākot Zemes orbītā, kosmosa kuģis, uz kura borta atrodas pelni, no jauna ielido Zemes atmosfērā, tādējādi sadegot pats un sadedzinot tajā ievietotos pelnus.

Ja vēlaties izmantot šo īpašo „krematorijas” piedāvājumu, ziniet, ka lēti tas nebūs. Tikai divu gramu pelnu sadedzināšana kosmosā izmaksā aptuveni 20 tūkstošus ASV dolāru.

Avots: “lifehack.org”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment