Mūžībā devusies filmas “Briljanta roka” spilgtā aktrise

Skumjas ziņas par “Briljanta roka” aktrises aiziešanu mūžībā. Viņas pēkšņā aiziešana atstāj mūs ar dziļu skumju sajūtu, atgādinot mums viņas izcilos ieguldījumus un talantu, kas nekad nebūs aizmirsts.

Filma “Briljanta roka” ir ieguvusi trešo vietu starp padomju mākslas filmām, kas tika demonstrētas laika periodā no 1940. līdz 1989. gadam.

Tās sižets daļēji balstās uz reāliem notikumiem, kad Šveices kontrabandisti mēģināja pārvadāt dārglietas, paslēptas ortopēdiskajā ģipsī uzliktam kurjeram.

Šo notikumu apraksti avīzē “За рубежом” iedvesmoja vienu no scenārija autoriem, Jakovu Kostjukovski. Filmas galvenās lomas spēlē Jurijs Ņikuļins, Ņina Grebeškova, Anatolijs Papanovs, Andrejs Mironovs, Staņislavs Čekans, Nonna Mordjukova, Svetlana Svetļičnaja un Nikolajs Romanovs.

Lielākā daļa filmas tika uzņemta Bakū (epizodes, kur darbība notiek ārzemēs), kā arī Sočos.

 

13. februārī 85 gadu vecumā aizgājusi aktrise Viktorija Ostrovska, kuru daudzi atpazina no filmas “Briljanta roka”. Viņas populārā frāze “Cigeļ cigeļ, ai-ļu-ļu” filmā nodrošināja viņai atpazīstamību, kaut arī loma bija neliela.

Pirms viņas lomas filmā “Briljanta roka”, Viktorija Ostrovska, kas dzimusi Kijivā, strādāja kā dispečere autobūves uzņēmumā.

Viktorija Ostrovska bija sieviete, kura cīnījās, lai atrastu savu vietu uz teātra skatuves. Lai gan kādu laiku viņa strādāja Dņepropetrovskas akadēmiskajā teātrī, viņai nebija viegli.

Viņas dzīve bija pilna grūtību – viņa strādāja par apkopēju, bibliotekāri un pat aerobikas treneri. Nerealizētās aktrises karjeras beigas noveda pie tā, ka sieviete iegrima dziļā depr**ijā.

Filma “Briljanta roka” tika uzņemta 1968. gadā un ir uzskatāma par vienu no vispopulārākajām padomju filmām. Aprēķini liecina, ka to ir noskatījušies 76,7 miljoni skatītāju.

 

VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment