Slikti jaunumi Hosama Abu Meri dzīvē

 

Veselības ministrs Hosams Abu Meri sociālajā platformā “Facebook” dalījies ar skumjo vēsti.

Ir zināms, ka pašreizējais Latvijas Republikas vese**bas ministrs Hosams Abu Meri ir dzimis Libānā. Viņš studējis Latvijas Medi**nas akadēmijā un ir nodibinājis Arābu kultūras centru, kā arī Latvijas Libānas kultūras biedrību. 2007. gadā viņš ieguva Latvijas pilsonību un šobrīd ir precējies ar TV žurnālisti Lindu Abu Meri.

 

Libāna ir valsts, kas atrodas Dienvidrietumāzijā, Blīvā Tuvajos Austrumos. Arābu pasaules vidū tā izceļas ar savu bagāto vēsturi, daudzveidīgo kultūru un ainavu krāšņumu. Šī valsts ir pazīstama ar savu seno vēsturi, kurā ietilpst arī vēsturiskās pilsētas, piemēram, Baālbeck un Bibl.

Libāna ir bijusi svarīga tirdzniecības un kultūras centra jau tūkstošiem gadu, kas atspoguļojas tās arhitektūrā un kulinārijas mantojumā. Taču valsti ir skāruši arī politiskie konflikti un sarežģījumi, kas ir atstājuši savu nospiedumu uz tās attīstību un sabiedrību. Šodien Libāna ir multikulturāla valsts ar dažādām reliģiskām un etniskām grupām, kas veido tās daudzveidīgo sabiedrību.

 

Hosams Abu Meri, Veselības ministrs, ir dalījies ar skumju vēsti sociālajā tīklā “Facebook”, kur viņš raksta: “Dusi mierā, tēt.”

 

Šonedēļ Latvijas vese**bas ministrs saņēmis sāpīgu vēsti no savas dzimtās Libānas – mūžībā aizgājis Hosama Abu Meri mīļais tētis. Savukārt šodien izskanējusi satraucoša ziņa, ka Izraēla ir uzsākusi uzb**kumu Libānai, kur dzīvo ministrs un viņa ģimene.

“Mans tēvs bija labs cilvēks – pateicoties viņam, esmu es, manas māsas un brāļi. Mans tēvs bija bagāts cilvēks – ģimene bija viņa lielā bagātība, un mēs bijām viņa dārgumi. Mans tēvs bija gudrs cilvēks – viņš iemācīja mums, kas dzīvē ir svarīgākais un, pateicoties viņam, mēs esam tie, ko jūs pazīstat. Mans tēvs bija dzīvespriecīgs cilvēks – viņš parādīja, kā dzīvi baudīt. Mans tēvs bija… Un viņš vienmēr arī būs – mūsu sirdīs un domās, mūsu atmiņās,” tā raksta Abu Meri, publiskojot arī tēta foto.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment