Negaidīti! Kas notiek, kad Tu ieraksti savu vārdu Google Maps?

Pagājušajā nedēļā, Google Maps vārds izskanēja skaļāk nekā parasti, jo kāds bija ierakstījis meklējamajā lodziņā rasistisku izteicienu un karte bija norādījusi uz Balto namu, ASV.

Tāpēc cilvēki sāka aizdomāties un pētīt, ko Google atrod, ierakstot savu vārdu vai kāda sava tuvinieka vārdu. Un atklājās pāris pārsteidzoši rezultāti.

Kāds no reportieriem, Aleks Herns, bija ierakstījis savu vārdu un kartē bija parādījies viņa mīļākais bārs, kuru viņš apmeklē katru nedēļu.

Tā pat notika vēl vienam žurnālistam, kuram tika uzrādīta viņa skola, kurā viņš bija mācījies, kā arī konkrēta viesnīca, kurā viņš bija uzturējies pirms nedēļas.

Kāda Twitter lietotāja dalījās ar to, ka Google bija norādījusi meitenes dzimšanas vietu, konkrētu slimnīcu Filipīnās, lai gan viņa pati dzīvo Amerikā.

Kādam parādās skola kurā viņš ir mācījies, restorāns, kurā viņš ir bijis vakar vai koncerta vieta, kurā tu biji pagājušajā gadā.

Kā Google visu to zina? Tas ir pavisam vienkārši. Tā rada saikni starp to, ko tu ievieto savos sociālajos tīklos, “atzīmējies” dažādās vietnēs, kad lieto navigāciju un pat tad, kad kāds cits tevi ir pievienojis savai “aktivitātei” sociālajos tīklos.

Mūsdienās cilvēku izsekošana ir elementāra, jo paši cilvēki par to parūpējas, bet pēc tam ir pārsteigti kā sveši cilvēki zina par viņu dzīvi vairāk nekā vajadzētu. 

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    cc

  • <cite class="fn">bu</cite>

    nezinu, es pamēģināju man rāda, ka Rīgā tur dažādas vietas, lai gan Rīgā neesmu bijusi jau gadus 7 un tajās vietās ko uzrādīja vispār nav būts 😀

    • <cite class="fn">E</cite>

      Jo ir cilvēki ar tādu pašu vārdu un uzvārdu kā tev.

      • <cite class="fn">bu</cite>

        Latvijā tiešām nav cilvēku ar tādu pašu vārdu un uzvārdu, jo man ir ļoti rets uzvārds. Un visiem vārdiem kam es mēģināju atrast rādīja pavisam aplamas vietas.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Raksts neatbilst patiesibai.pedeja laika ko nelasi lielaka dala ir apmans,kopeti raksti no kaut kurienes,neparbauditi fakti.Fuuu jusu saitam riebjas http://dzentlmenis.lv

Leave a Comment