Hiropraktiķis brīdina: “NEKAD neguliet uz labā sāna!” – sekas var būt nepatīkamas

Saskaņā ar miega ekspertu, ārstu Džonu Duilardu, “Gulēšana uz kreisā sāna ir kā ieguldījums veselībai un ilgmūžībai.” Zemāk apkopots saraksts ar ieguvumiem, kurus sniedz gulēšana uz kreisā sāna. Gulēšana pretēji var novest pie nepatīkamām sekām ilgtermiņā.

1. Grēmu izpausmju mazināšana

Ja tu esi viens no tiem, kurš cieš no grēmām pēc ēšanas, gulēšana uz kreisā sāna var sniegt atvieglojumu. Citiem vārdiem sakot, tas var mazināt dedzināšanas sajūtu, jo kuņģa sula  pateicoties gravitācijai, guļot uz kreisā sāna, satek kuņģa “maisā” un nekairina tā izeju uz zarnu traktu vai barības vadu.

2. Palīdz limfas sistēmai

Lielākā daļa no mums daudz nezina par limfātisko sistēmu un, lai tajā iedziļinātos vajag daudz laika, taču mēs atklāsim pašu galveno – tas ir papildinājums asinsrites sistēmai, kas nodrošina organisma iekšējo pašattīrīšanos un piedalās vielmaiņas procesos. Ķermeņa kreisā puse tiek uzskatīta par limfas pusi, attiecīgi gulēšana uz kreisā sāna atvieglo limfas atteci, lai ķermenis varētu labāk filtrēt limfas šķidrumu, kas savukārt gulēšanas laikā attīra organismu no toksīniem un tam nevajadzīgām vielām.

3. Sirds veselības uzlabošana

Gulēšana uz kreisā sāna var radīt brīnumus, vispārējās sirds veselības uzlabošanā. Ir plaši uzskatīts, ka sirds atrodas krūškurvja kreisajā pusē, taču patiesībā sirds atrodas krūškurvja vidū, taču tā vēršas nedaudz uz kreiso pusi. Ir pamats uzskatīt, ka gulēšana uz labā sāna noslogo sirdi, attiecībā pret tās dabīgo novietojumu ķermenī.

4. Cīņa ar krākšanu

Teju visi laikam ir pamanījuši, ka cilvēki visbiežāk guļot krāc, kad guļ uz muguras vai uz vēdera. Taču pētījumi liecina, ka gulēšana uz kreisā sāna atvieglo elpošanu vairāk kā gulēšana uz labā sāna, tātad arī krāc mazāk – vari šo teoriju pārbaudīt ar krācošu gultas biedru. Šo būtu jāņem vērā arī miega apnojas slimniekiem.

Lasi vēl: Kāpēc cilvēki miega laikā “griež zobus”? Un ko darīt lietas labā?

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment