Vai zinājāt, ka ledusskapis nav piemērots visu pārtikas produktu uzglabāšanai? Dažos gadījumos uzglabāšana ledusskapī tikai paātrina produktu bojāšanos vai padara tos bīstamus cilvēkiem.
Pastāstīsim par to, kādu produktu uzglabāšanai nav nepieciešams ledusskapis.
Medus
Dabīgais bišu medus vienkārši nevar sabojāties. To var uzglabāt gadiem, ja ne gadsimtiem ilgi, ko apstiprina arheoloģiskie izrakumi.
Tāpēc medu uzglabāt ledusskapī vienkārši nav jēgas. Labāk medus burku novietot virtuves skapītī, lai tā nesaskartos ar tiešiem saules stariem. Ultravioleto staru ietekmē var tikt iznīcinātas dažas medū esošās derīgās vielas.
Taču pat tad, ja medu novietosiet vienkārši uz atvērta plaukta virtuvē, tas nezaudēs savu garšu.
Kartupeļi
Ja dzīvojat privātmājā un jums ir pagrabs, meklējiet labāko veidu, kā tos uzglabāt. Pagrabā tiek uzturēta pastāvīga vēsā temperatūra, un tajā ir tumšs – tas ir viss, kas nepieciešams, lai ilgstoši uzglabātu sakņu dārzeņus.
Lasi vēl: Viltīgi dārzkopji ziemā iepērk šo brīnummēslojumu: pavasarī augsne kļūs tik auglīga kā vēl nekad
Ja kartupeļus uzglabāsiet ledusskapī, pārāk zemā temperatūrā ciete, ar ko bagāti kartupeļi, pārvērtīsies glikozē. Ja esat kādreiz pirkuši saldētus kartupeļus no negodprātīgiem pārdevējiem, jūs zināt, cik nebaudāmi tie kļūst.
Turklāt pētījumos ir pierādīts, ka, ja kartupeļi tiek sasaldēti un pēc tam termiski apstrādāti, termiskās apstrādes procesā tajos veidojas kancerogēni. Tāpēc izvairieties pirkt saldētus pusfabrikātus, kuru sastāvā ir saldēti neapstrādāti kartupeļi. Tas neattiecas uz saldētiem vārītiem kartupeļiem.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Bagātais Rīgas brālis atveda man uz laukiem savu veco drēbju skapi. Bet tas, ko viņš pieprasīja pretī, mani burtiski apstulbinājaby Rinalds Bergmanis
- Eksperti ceļ trauksmi – mežos sācis ziedēt augs, kas parasti uzzied tikai pavasarī: tas ir viens no indīgākajiem augiem Latvijāby Laura Blūma
- Nekādas ķīmijas – pieredzējuši dārznieki pastāstīja, kā uz visiem laikiem tikt vaļā no skudrām un laputīm dārzāby Anete Vītola