Jauns atklājums par konservēto tunci: atsakies no tā, ja tev dārga sava veselība!

1478363978_tuna-1

Zivis ir viens no veselīgākajiem produktiem un, par laimi, aizvien vairāk cilvēku sāk to saprast. Daudzi jau ir iekļāvuši savā ēdienkartē jūras veltes un tuncis arī nav izņēmums.

Ļoti daudzi ārsti uzstājīgi rekomendē uzturā lietot tunci, taču ir pāris faktori, kas liks jums kārtīgi padomāt pirms šī produkta iegādes. Izrādās, ka tuncis var negatīvi ietekmēt mūsu organismu.

Lasi vēl: Šokējošā patiesība par norvēģu lasi – kad izlasīsi, padomāsi, vai gribi viņu vēl pirkt

 

Gan svaigā, gan konservētā tuncī ir ļoti daudz olbaltumvielu, omega-3 taukskābju, kas ir ļoti noderīgi veselībai. Taču mēs zinām arī to, ka tuncī ir ļoti augsts dzīvsudraba līemenis, kā arī ārkārtīgi daudz indīgo minerālu, kas var radīt ļoti nepatīkamas sekas mūsu veselībai.

Tuncī atrodas pietiekoši daudz dzīvsudraba, lai tas varētu cilvēku nogalināt. Skumji, ka lielākā daļa jūras velšu satur ļoti daudz dzīvsudraba un metila, kas var radīt ļoti smagus bojājumus centrālajai nervu sistēmai, īpaši, ja tie tiek uzņemti agrā vecumā.

1478364006_timthumb-8

Speciālisti pārbaudīja veikalā, tirgū un citviet cilvēkiem pieejamos tunčus, un atklāja, ka dzīvsudraba līmenis tajos nav pārāk augsts, taču daudzi ārsti tik un tā nerekomendē to lietot uzturā.

Lasi vēl: Šokējošā patiesība par norvēģu lasi – kad izlasīsi, padomāsi, vai gribi viņu vēl pirkt

Zināms, ka tunci zvejo dažādās jūrās un okeānos. Šī iemesla dēļ mēs nezinām, vai tur esošās zivis ir gadījušās netālu no Fukušimas vai dzīvojušas kaut kur Karību rajonā. Pats šausmīgākais ir tas, ka šo kaitīgo vielu maisījums var izraisīt arī vēzi.

Lūdzu, nepārprotiet! Mēs neliekam jums atteikties no šiem produktiem, bet gan informējam, lai jūs paši varat pieņemt lēmumu. Tie, kuriem sava veselība rūp, ņems vērā mūsu sacīto.

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">LD</cite>

    Tā kā es visu laiku regulāri ēdu 0,5 kg tunča dienā, tad nu būs jāpiebremzē, veselība dārga.

  • <cite class="fn">Ru</cite>

    Neēdiet lasi, neēdiet tunci,kas būs nākošais, ko neēst?

  • <cite class="fn">http://ej.uz/777dzekpots</cite>

    Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto. Uzturēt pie sevis mājas krāšņu sievieti, nevis tikai nolūkoties uz tādām interneta fotogrāfijās. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! Brīdī, kad esi uz veiksmes viļņa, reģistrējies un paņem savu Džekpotu!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Elpot kaitiigi,dziivot arii kaitiigi ko nu ???

  • <cite class="fn">raimis</cite>

    Uzturēt pie sevis mājas krāšņu sievieti?! Tas kāds mājdzīvnieks,vai?

  • <cite class="fn">janka</cite>

    TU PLĀNPRĀTĪGAISŽURNAĻUGA VARI NEĒST,BET ES ĒDĪŠU,MUDAKS!

  • <cite class="fn">Jēpītis</cite>

    Abi ar sievu esam pensionāri. Pēdējo reizi ēdām lasi pirms iestāšanās ES-bā. Nu jau cenas cēlušās vairāk kā 10 x. Tuncis ir otra dārgākā no zivīm. Piekrītu autoram, ka šīs zivis ir nāvējošas pensionāriem un ģimenēm ar bērniem, ja tās nav deputātu ģimenes. Tikai piebildīšu, ka ar dzīvsudrabu tur nav nekāda sakara.

  • <cite class="fn">sss sss</cite>

    iesaka nelietot “lielāko daļu jūras velšu”? Bez konkrētiem faktiem, mērījumiem? Tas ir – bez kāda pamata, tikai aizdomām. Un daudzās zemēs, ne Latvijā, jūras veltes ir pamata produkts.

  • <cite class="fn">guņča</cite>

    kā gan tas tuncis pats nav nosprādzis saturot tikdaudz kaitīgu vielu un dzīvsudrabu

Leave a Comment