Neparasti fakti par banāniem, kurus tu noteikti nezināji!

Banāni bites padara dusmīgas

Izopentilgrupas acetāts ir atrodams banānos, sintētiskās banānu garšās un arī bišu feromonos. Bites un citi insekti ļoti paļaujas uz feromoniem, kas saistīti ar viņu savstarpējo komunikāciju, un tad, kad viņas jūt apdraudējumu, viens signāls, kas tiek nodots kopā ar feromoniem, ir “Uzbrukt!”. Un šī sastāvdaļa dod šo signālu.

Banāni ir ātri

Banāns ir viens no ieteicamajiem augļiem, kurš būtu jāēd pirms skriešanas, jo tas manāmi uzlabos tavu ātrumu.

Banāni ir labi tavam smaidam

Banāni tev liek smaidīt dažādu iemeslu dēļ: tie ir garšīgi, izskatās smieklīgi, tie ir veselīgi. Bet tie var ne tikai likt tev smaidīt, bet likt arī tavam smaidam kļūt skaistākam, jo kālijs, kas tajos atrodas, var tikt izmantots zobu balināšanai. 

Lai to varētu panākt, sāc ar tikko nogatavojušos, mazlie zaļu banānu – nomizo to. Pirms zobu mazgāšanas dažas minūtes paberzē banāna mizu pret saviem zobiem (protams, ar iekšējo pusi!). Pēc divām minūtēm vari izmazgāt zobus tā, kā to dari parasti. Pēc divām nedēļām zobiem jau vajadzētu rādīt rezultātu.

Ēdot banānus, mēs kļūstam par banāniem

Banāni ir diezgan barojošs auglis, tādēļ ar to ēšanu nevajadzētu aizrauties. Ja tu katru dienu brokastīs apēd vienu banānu, gada laikā tie ir 365 banāni jeb aptuveni 54 kilogrami, kas kļūst jau diezgan smagi. 

Avots: grunge.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment