Nepareizi uzstādīji tvaika nosūcēju – tagad par to tevi var sodīt ar lielu naudas sodu; Lūk kas ir jādara

Kopš gada sākuma iedzīvotājiem var pienākties sods, ja tvaika nosūcējs, kas uzstādīts virs gāzes plīts, novadīts dabīgās ventilācijas kanālā. Šādos gadījumos nosūcējs bloķē ventilāciju, un gāze var uzkrāties telpā, radot sprādziena risku. Sods par šādu pārkāpumu fiziskām personām var būt no 30 eiro. Pārsvarā ugunsdrošības uzraugi pārbaudēs dodas, atbildot uz iedzīvotāju sūdzībām.

 

Bet uz visiem iedzīvotājiem no nākamā gada sākuma attieksies jau pieņemtā prasība, kas liks katrā mājoklī uzstādīt dūmu detektoru.

“Statistika liecina, ka dzīvojamā sektorā ir vislielākais ugunsgrēku skaits, un lielākais bojāgājušo cilvēku skaits arī ir dzīvojamajā sektorā. Līdz ar to, uzstādot dūmu detektoru savā mājoklī, mēs sevi pasargāsim no ugunsgrēka,” norādīja VUGD pārstāvis.

Lasi arī: Latvijā parādījušies “iezīmēti” lāči no Krievijas – lūk ko nedrīkst darīt, ja šos lāčus sastopat (+VIDEO)

Ugunsdzēsēji iesaka dūmu detektoru uzstādīt guļamistabā, lai gan noteikumos nav norādīts, kurā vietā mājoklī detektoram jābūt. Pērnā gada sākumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pasūtītā aptauja liecināja, ka dūmu detektorus dzīvesvietās bija uzstādījuši tikai deviņi procenti iedzīvotāju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment