Nepareizi uzstādīji tvaika nosūcēju – tagad par to tevi var sodīt ar lielu naudas sodu; Lūk kas ir jādara

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Latvijā ir sācis piemērot sodus par nepareizi uzstādītiem tvaika nosūcējiem – pirmie sodi jau ir izrakstīti. 
Galvenā problēma –  tvaika nosūcēji tiek  novadīti dabīgās ventilācijas kanālos. Jāatgādina gan, ka jaunās prasības attiecas tieši uz tvaika nosūcējiem, kas atrodas virs gāzes plītīm.
Tāpat ugunsdzēsēju pārstāvji atgādina visiem iedzīvotājiem, ka no nākamā gada visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem.

Lasi arī: Latvijā parādījušies “iezīmēti” lāči no Krievijas – lūk ko nedrīkst darīt, ja šos lāčus sastopat (+VIDEO)

Tas gan vēl nebūs viss – tuvākajos gados var mainīties daudz kas, jo VUGD izstrādājis vēl aptuveni kādus simts dažādus grozījumus ugunsdrošības prasībās, kuras jau tuvākajā nākotnē  skatīs valdība. Pašlaik VUGD plāno grozīt vairāk nekā simt dažādas ugunsdrošības prasības. Piemēram, ventilācijas kanāli būs jātīra vismaz reizi piecos, nevis trijos gados. Mainīti arī nosacījumi par ugunsdrošības instruktāžu biežumu dažādās iestādēs, kā arī noteikts, ka ugunsdrošības instrukcijas jāizvieto arī būvobjektos.

Cik reizes par nepareizu nosūcēja uzstādīšanu piemērots sods, VUGD pagaidām nevar pateikt tāpēc, ka statistiku apkopojot tikai reizi gadā.

“Šobrīd ir piemērotas piespiedu naudas, bet tādu gadījumu ir ļoti maz. [..] Mēs nepārbaudīsim un neesam spējīgi pārbaudīt visus dzīvokļus. Jebkurā gadījumā mūsu pārbaužu mērķis nav cilvēku sodīšana. Pirmkārt, tā ir sabiedrības informēšana, normu izskaidrošana un administratīvo aktu sastādīšana bez soda naudas,” norādīja VUGD pārstāvis Aleksandrs Drozds.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu cik liels ir sods, un tieši kāda ir jaunā prasības (+ VIDEO)
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment