Neticami kā Kalifornijā, lielā sausuma ietekmē, cīnās pret ūdens iztvaikošanu

1a

Plastmasas bumbas pasargās ūdeni no putekļiem, lietus, ķimikālijām un savvaļas dzīvniekiem, kā arī pasargās vairāk kā 1 miljonu m3  ūdens no iztvaikošanas gada laikā.

Bumbas, peldot ūdens virspusē, bloķē saules starus.

Tas ne tikai ūdeni pasargā no iztvaikošanas, bet arī, pasargā to no ķīmiskām reakcijām, kuru rezultātā rodas kancerogēni bromātu savienojumi.

Lielākai daļai cilvēku saskarsme ar ūdenī dabiski radušos bromātu, nerada problēmas, bet dažiem tā var izraisīt sliktu dūšu, vemšanu, diareju un vēdergraizes.

1aa

Bumbas veido aizsargbarjeru uz ūdens virsmas, tās palīdz atturēt putnus un citus piesārņotājus no uzturēšanās ūdenī.

Dr. Braiens Vaits, atvaļināts Losandželosas ūdens un enerģijas biologs, bija pirmā persona, kas iedomājās izmantot apēnojošas bumbiņas ūdens kvalitātes uzlabošanai.

Šī ideja iešāvās viņam prātā, kad viņš uzzināja, ka ūdenstilpnes ap lidostām nosedz ar „putnu bumbām”.

30-interesanti-fakti-2-6

Katra no bumbiņām ir liela ābola lielumā un izmaksā 36 centus (0,33 Eiro), tās ir melnā krāsā, jo tā ir vienīgā krāsa, kas novirza UV starus. Ūdens iztvaikošana vairākās ūdenskrātuvēs tiek novērsta aptuveni par 85-95%.

Tiek lēsts, ka polietilēna bumbiņas ļaus ietaupīt 250 miljonus ASV dolāru (230 miljoni Eiro), salīdzinājumā ar citiem ūdens aizsardzības paņēmieniem, turklāt, tās pasargā ūdeni no aļģu savairošanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment