Pagatavošana:
Sagatavojiet produktus, dārzeņus noskalojiet zem tekoša ūdens. Notīriet bietes un burkānus un sarīvējiet tos uz rupjas rīves. Baltos kāpostus sasmalcina ar asu nazi vai speciālu rīvētāju.
Tomātiem noņemiet kātiņus un sagrieziet vidēji lielos kubiņos. Dažas saimnieces tiem iepriekš noņem miziņu, tad mērces konsistence būs maigāka. Lai to izdarītu, ar asu nazi tomātu virspusē izdara šķērsgriezumus. Tos iegremdē verdošā ūdenī uz 1-2 minūtēm, pēc tam izņem, nedaudz atdzesē – miziņu varēs viegli noņemt.
Sīpolus nomizo no mizām un sagriež pusgredzenos. Ja sīpoli ir mazi, tos var sagriezt gredzenos. Starp citu, šeit ir padoms: dēlītis neuzsūks sīpolu smaržu, ja pirms sagriešanas to paberzēsiet ar citrona šķēli.
Visus sagatavotos dārzeņus ielieciet lielā katlā, ieberiet sāli, cukuru, saulespuķu eļļu un ūdeni.
Dārzeņus vāriet 20 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam tos samaisot, lai tie nesadegtu. Minūti pirms vārīšanas beigām ielej etiķi, samaisa un tūlīt salej boršča mērci sterilizētās burkās. Uzskrūvējiet sterilizētus vāciņus. Apgrieziet burkas otrādi, un atdzesējiet zem segas. Sālījums jāuzglabā istabas temperatūrā.
Pievienojiet šādu sagatavi gaļas buljonam ar jau vārītiem kartupeļiem un ļaujiet tai vārīties 5 minūtes. Kopumā no šādas porcijas jāiegūst apmēram 1,2 litri boršču.
Tevi noteikti interesēs
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti
- Atbrīvojies no kondensāta uz logiem ar vienu vienkāršu virtuves sastāvdaļu, kas uzsūc mitrumu
- 55 gadus vecs vīrietis no Valmieras skaidro, kāpēc sievietēm ārpus viņa standartu rāmjiem nav cerību uz otro randiņu
- Iekštelpu augs, kas plaukst pat tur, kur gaismas gandrīz nav
- Zemesvēži jeb racējcirceņi uz ilgu laiku pazudīs no jūsu dārza: dalos ar vienkāršu metodi
- Ko Latvijā nedrīkst darīt un nedrīkst likt uz daudzdzīvokļu māju balkoniem – var pienākties pat sods








