Nevainojams veids, kā iztīrīt tillu, lai tas būtu mirdzošs

Daudzām saimniecēm ir pazīstama šāda situācija, kad pēc dažiem gadiem sniegbaltais tills uz logiem vietām kļūst pelēks vai dzeltens.

Jūs nevēlaties izmest savu iecienīto un skaisto tillu, taču ne visi zina, kā atjaunot tā sākotnējo izskatu.

Vai atceraties, ko darīja mūsu vecmāmiņas un vecvecmāmiņas? Viņas tilla audumu vārīja lielā katlā, un audums kļuva kā jauns! Mūsdienās, kad mazgāšana notiek ar automātisko veļas mašīnu, šāda darbība daudzām mājsaimniecēm šķiet smieklīga. Kādēļ tērēt laiku un pūles, ja var nopirkt brīnumlīdzekli un balināt tilla audumu? Iespējams, viņām ir taisnība, taču ir jāizmēģina visas metodes, lai izlemtu un izvēlētos sev piemērotāko alternatīvu.

Ar  galda sāls palīdzību

Šāds līdzeklis maksā grašus, un to atradīsiet katrā mājā.

Ielej siltu ūdeni bļodā (ne verdošu ūdeni!), ieber 1 sauju sāls un pulveri. Izmaisiet, atstājiet tillau uz 8-10 stundām. No rīta aizkars labi jāizskalo.

Ja esat steidzīgs,  izmēģiniet citu metodi: uz 10 litriem karsta ūdens ielieciet 6 ēdamkarotes vārāmās sāls, ielieciet tilla aizkaru spēcīgā sāls šķīdumā uz pusstundu, pēc tam izņemiet un uzreiz pakariniet (varat uz loga). Skalošana nav nepieciešama. Sāls labi balina tilla audumu, piešķir audumam spīdumu un stingrību.

Lasi vēl: Eksperts atklāja ka drīz vairs nevarēs norēķināties ar maksājumu kartēm

Ar cietes palīdzību

Ciete palīdzēs no tilla noņemt dzeltēšanu. Ievietojiet aizkaru cietes šķīdumā (5 litri ūdens, 5 ēdamkarotes cietes) uz pusstundu, pēc tam noskalojiet un izžāvējiet (tikai ne saulē!).

Pēc šādas reanimācijas tills kļūst ne tikai baltāks, bet arī labi tur formu. Pēc mērcēšanas cietes šķīdumā audums būs pasargāts no netīrumu un sodrēju uzkrāšanās, jo netīrumi nosēžas uz neredzamas cietes plēves, kas saglabājas cietes daļiņās.

Nākamreiz mazgājot, netīrumi būs viegli izmazgājami, un pats tills paliks tīrs.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment