Nīderlandē ievieš šopavasar nepiedzīvotus ierobežojumus pret COVID-19

Nīderlande šobrīd piedzīvo jaunu un lielu koronavīrusa izplatības vilni, kas piespiedis šīs valsts valdību ieviest šajā valstī vēl nebijušus epidemioloģiskos ierobežojumus. Tik lieli ierobežojumi valstī nebija pat pavasarī kad visa EIropa un arī Nīderlande piedzīvoja pirmo Covd-19 vilni. 

Jaunie ieroebžojumi tiek ieviesti no 29.septembra – daudzi no tiem ir tādi, no kuriem valsts bija spējīga izvairīties šopavasar, ziņo medijs BBC.

Lasi arī: Medicīnas brīnums: Jaunietis no Liepājas, kurš piedzīvoja klīnisko nāvi, jau atkopies līdz 5 gadus veca bērna līmenim

«Mēs darām visu iespējamo, taču vīrusam sokas labāk,» pirmdien, 28.septembrī, atzinis Nīderlandes veselības, labklājības un sporta ministrs Hugo de Jonge (Hugo de Jonge).

Jāatgādina, ka Nīderlande ir ļoti blīvi apdzīvota valsts –  teritorijā, kas ir par 30% mazāka nekā Latvija, dzīvo teju 9 reizes vairāk iedzīvotāji – 17 miljoni!   Nīderlandē katru dienu tiek konstatēti nepilni 3 000 jaunu inficēto ar COVID-19.

Nīderlandes valdības vadītājs Marks Rite norāda, ka visnopietmākā situācija ir Amsterdamā, Roterdamā un Hāgā!  Tas prasot steidzamu rīcību – stingrāku nekā tā bijusi 2020.gada pavasarī. No otrdienas nīderlandiešiem, kuriem jau bija jānēsā elpceļu maskas sabiedriskajā transportā, tiek ieteikts:

– nēsāt elpceļu maskas arī veikalos minētajās pilsētās;

Lasi arī: “Viņi redz cilvēkiem tieši cauri”. Zodiaka zīmes, kuras ir grūti apmānīt un ir lieliska intuīcija.

– izvairīties no ceļošanas uz un starp šīm pilsētām;

– strādāt no mājām;

– mājās uz saviesīgiem pasākumiem nepulcēties grupās lielākās par trim cilvēkiem, vēsta BBC.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment