Medicīnas brīnums: Jaunietis no Liepājas, kurš piedzīvoja klīnisko nāvi, jau atkopies līdz 5 gadus veca bērna līmenim

Pagājušā gada augusta Latviju pāršalca ziņa par kādu jaunieti, kurš atvests uz Liepājas Reģionālo slimnīcu. Tagad portāls liepajniekiem.lv sagatavojis materiālu, kurā apskatīta esošā situācija!

Kas īsti notika?

Puisis draugu kompānijā bija saostījies šķiltavu gāzi. Sekas viņa rīcībai teju bija letālas – viņš piedzīvoja klīnisko nāvi, tomēr brīnumainā kārtā izdzīvoja. Jaunieti, ar mediķu palīdzību, izdevās atdzīvināt, tomēr nevienam nebija skaidrs, kāda izskatīsies jaunieša turpmākā dzīve. Portāls liepajniekiem.lv atklājis, kā tagad klājas puisim.

Liepājas ārsti ir pārliecināti, kašis gadījums ir medicīnisks brīnums. Šodien puisis jau jūtas salīdiznoši labi – staigā, ēd, ģērbjas, runā. Ja vēl tikai pirms gada viņš bija zīdaiņa vecuma attīstības stadijā, tad šobrīd viņš jau atkopies līdz  trīs/sešus gadus veca bērna attīstības stadijai. Tiek ziņots, ka dažās situācijās esot novērojama pat pamatskolas attīstība.

Lasi arī: VIDEO: Kā izskatās dvīņumāsas ar atšķirīgu ādas krāsu pēc 20 gadiem

Drīz pēc baisā notikuma puisis spēja komunicēt tikai rādot ar pirkstu kā arī varēja pasuts emocijas caur  mūzikas un skaņu sajaukumu. Tieši tāpēc medicīnas darbinieki, kas ieguldījuši lielu darbu jaunieša atkopšanās procesā, pauž lielu prieku par progresu, kas sasniegts.

Arī savas personības iezīmes puisis nav zaudējis — viņš ir kārtīgs, jauks, pieklājīgs un sirsnīgs. Ārste Jūlija Cīrule-Galuza stāsta, ka par laimi puisis ļoti nepārdzīvo par funkcijām, kuras viņš nespēj pildīt, lai arī to apzinās. Šobrīd grūti un mokoši ir prognozēt, kāds progress paredzams turpmāk. Ārste, uz jautājumu, vai puisis jebkad būs pilnīgi normāls, saka, ka nē, tomēr uzreiz piebilst, ka viņa arī neticēja, ka jebkad izdosies sasniegt šādu progresu – , ka viņš runās, rakstīs utt, tāpēc ceība uz brīnumu saglabājas. Ar savu gribaspēku un centību, kā arī ar medicīnas darbunieku palīdzību sasniegtais jau ir

Arī jaunieša esošā skolotāja Lāsma Novada  no ar nepacietību gaida vēl lielāku izaugsmi un attīstību, jo sadzīviskā ziņā puisis ir atjaunojis savas funkcijas labā līmenī.

 “Bet zināmi robi, protams, jūtami. Brīžiem liekas, ka šo jau viņš sapratīs, bet tad pēkšņi elementāra lieta zēnam liekas sarežģīta. Visgrūtāk viņam ir orientēties telpā un plaknē, piemēram, viņa ikdienas uzdevums ir uz tāfeles uzrakstīt datumu, bet viņam tas sagādā grūtības. Vai, piemēram, katru dienu viņš pārjautā – kur klasē atrodas gružkaste, pašam ir grūti to atcerēties,” stāsta skolotāja.

Viņ norāda, ka pusisi prot lasīt un rakstīt, bet savukārt reizrēķinu neprot vispā.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kuras 2020. gada oktobrī spēs ievest savu dzīvi jaunā līmenī. Viņu dzīvē iestāsies veiksmīgs periods

 

Jau vēstīts, ka Latvijā pēdējā laikā aktualizējies jautājums par narkotiku pārdozēšanas gadījumiem jauniešu vidū. Speciālisti situācijas risināšanai rosina izvērst profilaktiskus un skaidrojošus pasākumus, kā arī stiprināt ģimenes lomu jauniešu atkarību mazināšanā.

Speciālisti iesaka vecākiem situācijās, kad pusaudža uzvedība šķiet neparasta, dīvaina, vest bērnu uz pārbaudi. To iesaka darīt arī tāpēc, lai tādā veidā bērnam pierādītu, ka vecākiem nav vienalga, kas ar viņu notiek. Šādas darbības liek bērnam saprast, ka ir apdraudošas robežas, kuras nedrīkst pārkāpt. Arī vecākiem jāsaprot, ka rīcība ir bērnu labā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment