Nīderlandē vairs netiks pārdotas cigaretes: tomēr iemesls nav tāds kā tu domā

Vai jūs smēķējat? Izrādās, ES šo ieradumu atmet daudzās valstīs

Nīderlande atkal visus pārspēja.

Mēs jau iepriekš esam rakstījuši, ka Nīderlandē tiek slēgti cietumi, jo nav neviena noziedznieka, kam tajos atrasties. Un tagad viņi pārtrauc cigarešu tirdzniecību, jo nav neviena, kas tās pirktu!

Vācijas mazumtirdzniecības ķēdes “Lidl” Nīderlandes meitasuzņēmumi līdz 2022.gadam pilnībā pārtrauks cigarešu tirdzniecību, ziņo NL Times.

Pēdējos gados cigarešu pārdošanas apjomi ir strauji kritušies, tāpēc lielveikali ir sākuši zaudēt daļu savas peļņas.

“Nīderlandē ir novērojama absolūti skaidra tendence atmest smēķēšanu. Tas ir pamanāms no veikalu kašu ieņēmumiem. Mēs nevēlamies iebilst pret pašreizējo tendenci, tāpēc atteikšanās no cigarešu pārdošanas mums ir loģisks solis, ”sacīja Nīderlandes“ Lidl ”pārstāvji.

Nīderlandes Veselības, labklājības un sporta ministrijas valsts sekretārs Pauls Blokheis atbalstīja lēmumu atteikties no cigarešu pārdošanas un nosauca to par “fantastisku”. Viņš cer, ka citi lielveikali sekos Lidl piemēram.

Lidl mazumtirdzniecības ķēdes veikali Vācijā, kur atrodas tās galvenā mītne, pagaidām nav plānojuši cigaretes izņemt no plauktiem.

Lasi arī: 5 dabīgas un efektīvas metodes kā atmest smēķēšanu

 

“Mēs savu sortimentu veidojam, balstoties uz klientu vēlmēm,” sacīja Vācijas filiāles pārstāve.

 

Arī Latvijā ir stipri apšaubāms, ka tuvākajos gados kāda no ķēdēm izšķirtos par soli, jo mūsu valstī smēķēšana arvien ir ļoti izplatīta un pieprasījums pēc cigaretēm ir liels. Latvijā smēķē 29,5% vismaz 15 gadu vecumu sasniegušo valsts iedzīvotāju, kas ir piektais augstākais rādītājs Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas departamenta «Eurostat» jaunākie dati

Pēdējos gados Nīderlandes iestādes ir veikušas pasākumus, lai samazinātu smēķētāju skaitu. 2008. gadā stājās spēkā likums, kas aizliedz smēķēšanu kafejnīcās un bāros, un valdība plāno paplašināt aizliegumu arī attiecībā uz atvērām verandām Lielveikalos tabakas izstrādājumus nav atļauts izvietot apmeklētāja acu līmenī. Līdzīgi pasākumi tiek veikti ari Latvijā. Tāpat regulāri tiek celts akcīzes nodoklis cigaretēm, kas tā sadārdzina (tiesa, tādējādi tiek izdevīgāks tiek padarīts nelegālo cigarešu tirdzniecības bizness)

Lasi arī: Smēķēšana viena, atkarības – divas. Ieguvumi to atmetot, pēc 48 stundām un diviem gadiem

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem Nīderlandē katru dienu smēķē 20% iedzīvotāju. No 2000. līdz 2015. gadam smēķētāju skaits samazinājās gandrīz par trešdaļu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment