Trīs lietas, ko prata darīt visi ieprekšējo paaudžu bērni, bet mūsdienu bērni vairs neprot

100% taisnība

Lai arī PSRS bija diktatoriska ļaunuma impērija, tomēr nebija ļaunum bez labuma. Bērnība PSRS ļoti atšķīrās no bērnības mūsdienu pasaulē. Un tas attiecas ne tikai uz sīkrīkiem, internetu un tehnoloģijām. PSRS laikos bērni tika mācīti un sagatavoti dzīvei pavisam savādāk.

Man šķiet, ka dažas prasmes bija ļoti noderīgas (un mūsdienu bērniem to nav). Lai gan mūsdienu skolēniem šīs prasmes noderētu.

Roku darbs

Jā, skolā joprojām ir darbmācība, bet būsim godīgi, tā nav viena un tā pati lieta. Dažās skolās darbmācības stundas bērniem šķiet pilnīgi bezjēdzīgas, un meitenes līdz 12. klasei mēģina uzšūt vienu vienīgu priekšautu, un puiši pat nevar salikt krēslu. PSRS darbmācības tika mācītas daudz labāk. Un, pats galvenais, tās bija noderīgas prasmes, kas palika ar cilvēkiem visu mūžu.

Lasi arī: 7 lietas, kuras bērni manto tikai no tēviem

Un jā, viss neaprobežojās tikai ar darbmācības stundām. Ikvienam bija hobiji, kas ļoti bieži bija saistīti arī ar roku darbu. Meitenes prata šūt, adīt, izšūt, zēni varēja saprast radio vai elektronikas uzbūvi. Tā rezultātā bērni skolas beigās bija prasmīgāki, un līdzās tam viņiem bija vēl plašs interešu loks. Tagad 10 gadus vecs bērns šajā jautājumā īpaši neatšķiras no 18 gadus veca bērna.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Bitīt matos , šie tagad slavinās PSRS ! Savi bērni jāmāca pašiem, nevis jāgaida, ka to izdarīs skola.Katram civēkam ir kāds talants un vecāku uzdevums ir šo talantu atklāt un palīdzēt attīstīt. Visiem viss nav jāmāk un nav tiesa, ka visi mācēja labot radio. Es esmu no tās paaudzes, kuri atceras, kāpēc jāburza avīze, un kā bija darbmācības stundās, bet nevaru teikt ,ka ar tur iegūtām iemaņām pietika . Es mācos visu mūžu. Pazīstu ļoti darbīgus, talantigus jauniešus, kuri manā vecumā būs meistari ar zelta rokām, arī mani dēli daudzas jomās ir pārspējuši mani, bet pamatus viņi guvuši ģimenē. 3-gadigais mazdēls iet līdzi tētim uz garāžu un macās turēt rokās instrumentus, bet telefonā atrod savas mīļās multenes. Es tajā vecumā ēdu zemi un ar stibu dauzīju nātres.

  • […] Lasi arī: Trīs lietas, ko prata darīt visi ieprekšējo paaudžu bērni, bet mūsdienu bērni vairs neprot […]

Leave a Comment