No ārzemēm atgriezušies latvieši parāda neaptveramu vieglprātību pret pašizolēšanos (VIDEO)

Kaut arī plašsaziņas līdzekļos ik dienu izskan informācija, cik svarīgi cilvēkiem, kuri atgriežas no ārvalstīm, ievērot 14 dienu pašizolēšanos, joprojām ir cilvēki, kuri šo prasību uzskata par lieku un nevajadzīgu ierobežojumu.

 

Tā nesen savā sociālo tīklu kontā Raivo Behmanis dalījās ar  ierakstu, kurā izsaka sašutumu par tiem Skrundas pilsēta iedzīvotājiem, kuri tikko atgriezušies no Covid-19 uzliesmojuma valstīm, bet tāpat neievēro norādījumus par pašizolēšanos un brīvi apmeklē publiskas vietas.

Tas izraisīja lielas diskusijas!

“Tā vieglprātība ir kosmoss, un es to ierakstīju, jo zināju, ka man ir lielākā sekotāju grupa un varbūt mazliet varētu norādīt uz tiem cilvēkiem, tas taču nav tik grūti. Uztveram to nopietni, jo tas nav joks,” teica Behmanis.

Tā kā mazpilsētas un pagasti ir vietas, kur cilvēki viens otru pazīst, arī veikalos un medicīnas iestādēs atzina – joprojām cilvēki neizprot pašizolēšanās nozīmi vīrusa izplatības mazināšanā.

Lasi arī: Cilvēki sastinga kapa klusumā. Ko tādu pie kases sanāk redzēt reti

“Mūs, mediķus, visvairāk satrauc, ka cilvēki nav diži godprātīgi – atbrauc no ārzemēm, iet uz kafejnīcām, veikaliem, nav izpratuši to pašizolāciju. Ja neiet paši, viņu piederīgie iet uz iestādēm un vēl uz citām vietām,” stāstīja Rudbāržu pagasta veselības punkta ārsta palīdze Marina Lākute.

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos sižetu par šo problēmu un ko dara Pašvaldības policija

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment