No rīta esi nīgrs un noguris? Apēd kādu no šiem 7 produktiem brokastīs – neticams efekts!

3b60003100000578-4033268-image-a-98_1481730576050

Neatkarīgi no tā, vai esam cīruļi vai pūces, dažreiz no rītiem tik un tā jūtamies pārguruši.  Uztura speciālists Robs Hobsons skaidro, ka no rītiem ir iespējams uzlabot pašsajūtu, ja izvēlies pareizo pārtiku.

Viņš piedāvā 7 labākos ēdienus un dzērienus, kas no rītiem var uzlabot garastāvokli, un, par laimi, viens no tiem ir šokolāde.

1. Kakao

Brokastīs var ēst šokolādi, bet nesapriecājies pārāk ātri. Hobsons iesaka tikai tumšo šokolādi, jo tajā nav nekādu piemaisījumu, un kakao var uzņemt vistīrākajā veidā. Tumšajā šokolādē ir daudz magnija, kas ir vajadzīgs dažādiem organisma procesiem, tostarp ēdiena pārvēršanai enerģijā un glikozes līmeņa regulēšanai asinīs. Šī minerālviela var palīdzēt sievietēm, kuras cieš no PMS jeb pirmsmenstruālā sindroma, kas saistās ar garastāvokļa izmaiņām. Kakao satur arī stimulējošo fenetilamīnu, kas uzlabo garastāvokli. Tikai vienā ēdamkarotē kakao ir 18% no dienā ieteicamās magnija devas, un to var pievienot kokteiļiem, biezputrām vai pašu gatavotiem enerģijas dzērieniem.

Lasi vēl: Saskaņā ar zinātni, saldējuma ēšana brokastīs padarīs tevi gudrāku – lūk, kā!

Lai uzzinātu, kādi ir šie ēdieni un kāpēc tie uzlabos tavu garastāvokli no rīta, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment