No rīta esi nīgrs un noguris? Apēd kādu no šiem 7 produktiem brokastīs – neticams efekts!

 

 

2. Brokastu pārslas

Protams, dažas no tām nav īpaši veselīgas. Tāpēc vajadzētu izvēlēties pārslas, kas satur daudz dažādu šķiedrvielu un maz cukura. Tas ir labs B vitamīna avots, un tāpēc sniedz vairāk enerģijas. Brokastu pārslas satur arī D vitamīnu, kas ir īpaši nepieciešams ziemas mēnešos, kad daudzi cieš no sezonāli afektīvajiem traucējumiem jeb ziemas depresijas. Brokastu pārslām var pievienot arī svaigus augļus, riekstus, sēklas un žāvētus augļus.

3. Auzas

Auzās ir ļoti daudz šķiedrvielu, kas palīdz gremošanas procesam, kā arī samazina sirds slimību, diabēta un augsta holesterīna līmeņa risku, tādējādi uzlabojot veselību ilgtermiņā. Šķiedrvielas arī padara maltīti sātīgāku un palīdz sabalansēt cukura līmeni asinīs. Tas nozīmē, ka auzas var novērst enerģijas zudumu pirms pusdienlaika un vēlmi mieloties ar uzkodām, kas parasti satur daudz cukura un tiek maldīgi uzskatītas par labu enerģijas avotu.

4. Pākšaugi

Attēlu rezultāti vaicājumam “legumes”

Šajā pārtikas grupā ir īpaši daudz šķiedrvielu, ko nav citos produktos. Nav nekā sliktāka par lēnu un gausu gremošanas sistēmas darbību, kas uzpūš vēderu, liek justies nogurušam un beigās sabojā noskaņojumu. Atsvaidzini savu diētu ar pākšaugiem, svaigiem tomātiem un garšvielām, ko var pasniegt kopā ar pilngraudu maizi vai vēl kādu šķiedrvielu avotu.

5. Žāvēti augļi

Nereti daudzām sievietēm ir zems dzelzs līmenis asinīs, un visvairāk ar šo problēmu saskaras pusaugu meitenes. Dzelzs trūkums var veicināt nogurumu un depresiju, taču dzelzs līmeni var palielināt, ēdot žāvētus augļus. Piemēram, 80g žāvētu aprikožu satur 15% no ieteicamās dzelzs devas dienā. Žāvētos augļus var pievienot brokastu pārslām, jogurtam, smūtijiem vai arī ēst kā veselīgas uzkodas.

Lasi vēl: Saskaņā ar zinātni, saldējuma ēšana brokastīs padarīs tevi gudrāku – lūk, kā!

6. Melones

Attēlu rezultāti vaicājumam “melon”

Garastāvoklis var pasliktināties arī dehidratācijas dēļ, jo tā samazina koncentrēšanās spējas. Varētu šķist, ka ziemas periodā dehidratācija nav problēma, jo ar to vairāk saskaramies vasarā, tomēr arī apkures radītais sausais gaiss var atūdeņot organismu. Tāpēc ir jāēd daudz sulīgu augļu, piemēram, melones, kas arī satur daudz C vitamīna. Augļus var ēst gan brokastīs, gan arī kā uzkodu otrajās brokastīs.

7. Apelsīnu sula

Glāze apelsīnu sulas var būt lielisks dienas sākums, jo tajā ir daudz C vitamīna, kas ir svarīgs imūnsistēmai un arī palīdz organismam uzņemt augos esošo dzelzi. Pasargā savu imūnsistēmu un uzsāc katru dienu veselīgi.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment