Jāzina visiem suņu īpašniekiem! Kā ātri atrast pazudušu suni, izmantojot viņa paša ožu

Es biju meklējis savu suni meža apkārtnē jau 12 dienas biju jau zaudējis prātu un cerību, bet tad uzskrēju pāris medniekiem. Viņi man sacīja, ka ik pa laikam medību laikā pazaudē kādu suni, bet vienmēr to atrod. Tas, ko viņi man pateica, ir palīdzējis jau daudziem suņiem un viņu ģimenēm atkalredzēties.

Suņa saimniekam, dodoties meklēt mīluli, vajadzētu paņemt līdzi savas drēbes, kas valkātas vismaz vienu dienu – jo ilgāk, jo labāk – lai suns varētu uzost smaržu. Aiznesiet drēbes uz vietu, kur suns pēdējoreiz tika redzēts, un atstājiet tās tur. Ja sunim ir sava guļvieta un mīļākā rotaļlieta, varat aiznest arī to. Noderīgi ir arī vietā atstāt zīmīti citiem cilvēkiem ar lūgumu nepārvietot šīs lietas.

Atstāj līdzās arī bļodu ūdens, tā kā sunim visticamāk nav bijis pieejas tam. Nenes ēdienu, jo tas varētu pievilināt citus dzīvniekus, no kuriem suns gribēs izvairīties. Atnāc atkal nākamajā dienā vai arī pārbaudi šo vietu, cik vien bieži iespējams, cerot, ka tavs suns tevi tur jau gaidīs. Es šaubījos par šīs metodes lietderīgumu. Bija grūti noticēt, ka suns varētu uzost manu drēbju smaku, ja tas nebija dzirdējis mani pilnā balsī saucam tā vārdu cauru dienu 12 dienas no vietas. Tomēr es atgriezos nākamajā dienā un atradu viņu tur sēžam!

Es ceru, ka šis palīdzēs vēl kādam atrast savu pazudušo četrkājaino draugu.

Avots: mandatory.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment