Notiks lekcija par veselības saistību ar vidi

Sestdien, 1.decembrī, no plkst.11.00 līdz 14.00 Valmieras integrētajā bibliotēkā notiks mūžizglītības kursa “Līdzsvarota dzīve: vide, cilvēks, sabiedrība” otrā nodarbība. Nodarbība būs veltīta tēmai “Veselība un vide”, skaidrojot vides ietekmju un cilvēka, un dabas veselības kopsakarības, kā arī padziļināti iepazīstoties ar preču marķējumiem, bīstamajām ķīmiskajām vielām produktos, kā arī diskutējot par zero waste (nulles atkritumu koncepta) dzīvesveidu.

Nodarbības lektores būs Jana Simanovska, ķīmisko vielu eksperte, biedrības Ekodizaina kompetences centrs vadītāja, Vidzemes Augstskolas pētniece, un Mairite Luse, biedrības Zero Waste Latvija valdes locekle. Ekspertes dalīsies ar informāciju un pieredzi, kā izdarīt gudru, videi un veselībai draudzīgu izvēli, iepērkoties veikalos. Nodarbība piedāvās iespēju zināšanas izmēģināt arī praksē, uzzināt vairāk par pesticīdu izmantošanu Argentīnā, tā rosinās domāt par ilgtspējīgas sabiedrības veidošanas iespējām un individuālo paradumu uzlabošanu. Nodarbību vadīs Valmieras pilsētas pašvaldības speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Valmieras bibliotēkas organizētais mūžizglītības kurss “Līdzsvarota dzīve: vide, cilvēks, sabiedrība” ir bezmaksas piecu nodarbību cikls, piedāvājot tā apmeklētājiem uzzināt vairāk par pasaules vides un sabiedrības attīstības aktualitātēm, izprast šo procesu kopsakarības, to ietekmi uz katra indivīda dzīvi. Kursa mērķis ir iedvesmot un iedrošināt pārmaiņām dzīvesveidā, lai ikdienu padarītu līdzsvarotāku, dzīvojot saskaņā ar savām, sabiedrības, dabas un vides vajadzībām. Kurss tiek organizēts sadarbībā ar bijušo ANO miera vēstnesi, ilgtspējīga sociālā dizaina konsultantu, vides aktīvistu un platformas Peace Week Institute prezidentu Judži Mijatu (Yuji Miyata).

Aicinām apmeklēt gan atsevišķas nodarbības, lekcijas par sev interesējošām tēmām, gan apmeklēt visu kursu kopumā. Apmeklējot vismaz 75% no visām nodarbībām, būs iespējams saņemt kursa apmeklējuma apliecinājumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment