Padomi, kā produktīvi strādāt no mājām

1.Tu esi šeit, lai strādātu, nevis atpūstos!

Kad strādā no mājām, var būt sarežģīti uztvert savu atpūtas vidi kā darba vidi. Padari savu darba vidi konkrētu. Atbrīvojies no visa, kas var novērst tavu uzmanību: uz sava darba galda atstāj tikai pašu nepieciešamāko.

  1. Tavas darba stundas ir konkrētas

Nosaki sev skaidras darba stundas, kurās strādāsi. Tā tu ātrāk paveiksi darbus kā arī nepārstrādāsi pārāk ilgas stundas. Tas, ka tu atrodies mājās, tas neko nemaina. Tev ir darbs, kas paveicams darba laikā. Izvairies no vēlām stundām, kurās centies paspēt visu, ko nepaspēji paveikt pa dienu. Veido darba grafiku.

  1. Kaut atrodies mājās, ģērbies tā it kā tu būtu darbā

Kad strādā no mājām, ir viegli visu dienu pavadīt pidžamā. Bet tas tev var tikai traucēt! Ģērbies ērti, bet ne pārāk ērti. Ģērbies tā it kā jebkurā brīdī pie tevis varētu ierasties priekšnieks (tādēļ atceries arī izķemmēt matus).

  1. Izslēdz sociālos tīklus

Ja vien tu tiem nestrādā, izslēdz visus sociālos tīklus. Tev nav nepieciešams tiem pievērsties, kamēr tu strādā. Tas pats attiecas uz dažādiem signāliem, kas varētu novērst tevi no darba.

  1. Radi sev piemērotāko vidi

Tikai tu pats zini, kas tev strādā vislabāk. Tā var būt mūzika fonā, degošas sveces vai vīraks, neliels uzkodu trauks rokas stiepiena attālumā. Esi drošs, ka vide ap tevi veicina tavu produktivitāti.

  1. Ik pa laikam izstaipies un pavingro

Ir viegli sēdēt pie galda visu dienu, nepamanot, ka pagājušas jau stundas. Viens lielisks bonuss, ko tu saņem, strādājot no mājām: tu jebkurā brīdī vari to pārtraukt, lai izstaipītu savu nogurušo ķermeni. Pārliecinies, ka tu rūpējies par sevi – ik pēc stundas, divām paņem 5 minūšu pārtraukumu un ieelpo svaigu gaisu.

  1. Saglabā savu darba virsmu tīru un kārtīgu

Tīra darba virsma ātri vien padarīs arī tavu prātu sakārtotu, padarot tevi produktīvāku.

  1. Sastādi darba plānu

Kas šodien paveicams? Un ko no tā tu jau esi izdarījis? Kas vēl palicis līdz dienas beigām? Darba plāns tev palīdzēs ātrāk paveikt nepieciešamo.

Avots: 

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment