Padomi, kā izbeigt toksiskas attiecības – tev beidzot ir jāsaņemas!

Saproti, ka atrodies toksiskās attiecībās! Iespējams, ka tu šajās attiecībās jūties nevērtīgs kā cilvēks. Tu jūties pārguris, nespēcīgs – vienvārdsakot, no tevis tiek izsūkta pozitīvā enerģija. Tu nespēj šajās attiecībās sevi attīstīt.

Pieraksti! Pieraksti tās lietas, kādā veidā šis otrs cilvēks ir tevi aizvainojis, nodarījis tev pāri, aizmirsis par tevi. Pieraksti arī to, kā viņš tev liek justies konkrētos brīžos. Tas palīdzēs tev saprast, cik ļoti daudz šis cilvēks tev atņem.

Kāda ir atmaksa? Ja tu atrodies šādās attiecībās, noteikti ir kāds labums, kāda atmaksa par to, ka tu tajās esi. Padomā, kas tas ir! Vai tev šīs attiecības liek justies pārākam vai svarīgam? Vai tās tevi atbalsta materiāli? Vai arī vienkārši tev ir bail būt vienam?

Atmet attaisnojumus! Iztēlojies, ka atrodies stāstā, kuru pats esi izdomājis – iztēlojies, kādas tam ir beigas. Beidz attaisnot otra cilvēka rīcību – domā par situāciju, kāda tā patiešām ir. 

Skaidri un gaiši – kādas ir šīs attiecības? Lai to pats sev varētu parādīt, godīgi papildini šos teikumus! 

Es savas attiecības ar ___ redzu kā ___.

Esot ar ___, vēlos justies ___.

___ manai dzīvei pievieno ___.

Es ___ dzīvei pievienoju ___.

Jo patiesāk spēj atbildēt uz šiem jautājumiem, jo spilgtāk iezīmēsies toksisku attiecību pazīmes. 

Runā! Izveido apkārt vidi, kas neradītu stresu, bet ieviestu mieru un labsajūtu. Aci pret aci izrunājies ar šo cilvēku. Uzreiz nonāc pie tā, ko vēlies pateikt. Nerunā aplinkus! Skaidri pasaki, kā jūties un kas tev ir vajadzīgs, lai tu justos labāk. Ideālā gadījumā jūs izdomāsiet problēmu risinājumus.

Droši skumsti un sēro par attiecību beigām. Ja sarunas iznākums ir šķiršanās, atvēli sev laiku tam, lai tās palaistu vaļā. Izdzēs šo cilvēku no jebkura sava dzīves aspekta. Jūti pilnīgi visu, ko tajā brīdī vēlies just. Tu vari pat uzvesties neadekvāti, piemēram, 5 dienas no vietas raudot.

Pieraksti to, ko esi iemācījies! Atvēli laiku tam, lai pierakstītu un apkopotu  visu, ko šo attiecību laikā esi ieguvis un iemācījies.

Aizvieto tukšumu ar pozitīviem cilvēkiem un aktivitātēm. Ir pienācis laiks padarīt stingrākas attiecības, piemēram, ar draugiem. Izklaidējies, smaidi, dodies pārgājienos, izbaudi dzīvi – nopērc beidzot to sporta zāles abonementu. Dari visu, kas tev dos papildus enerģiju un atņems laiku, lai domātu par negatīvo.

Koncentrējies uz sevis iemīlēšanu. Mēs nonākam toksiskās attiecībās, jo pārāk maz mīlam sevi. Uzskatām, ka esam pelnījuši šādu attieksmi pret sevi. Sāc strādāt ar sevi, lutināt sevi, darīt visu, lai tu justos labāk par to, kāds cilvēks esi. Tādā veidā tu arī piesaistīsi tādus pašus cilvēkus sev apkārt.

Avots: www.askmen.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment