Padomi, kā uzturēt labu veselību

1. Dzer vairāk ūdens!

Un nē, tas nenozīmē, ka jādzer vairāk kokosriekstu ūdens vai kāds cits ūdens ar specifisku garšu. Runa ir par parastu, tīru ūdeni.

Pirms uzsāc savu dienu, izdzer kārtīgu glāzi ūdens. Nopērc ūdens pudeli un nēsā to līdzi, kur vien ej – ja lietosi ūdeni regulāri visas dienas garumā, pēc ēdienreizēm ilgāku laiku jutīsies paēdis. Bieži vien cilvēki jauc izsalkumu ar slāpēm, tādēļ ēd daudz biežāk nekā vajadzētu. Ja lietosi pietiekami daudz ūdens, arī treniņu laikā tev būs vairāk enerģijas un treniņš būs efektīgāks!

2. Padari miegu par prioritāti!

Kas ir veselīgāk – gulēt četras stundas un pamosties agrāk, lai aizietu uz treniņu vai gulēt septiņas stundas un treniņu izlaist? Šis jautājums ir diezgan strīdīgs, tomēr miegs ir daudz svarīgāks par treniņiem.

Nepietiekams miega daudzums vīriešiem samazina testosterona līmeni un tajā pašā laikā palielina stresa līmeni. Dienā gulēšanai noteikti vajag atvēlēt septiņas stundas – bet, ja ir iespēja gulēt arī ilgāk, tas būs tikai labāk. Pats labākais variants ir aiziet gulēt agrāk, pilnībā izgulēties un no rīta aiziet uz treniņu. Enerģija visai dienai!

3. Pavadi mazāk laika virtuvē!

Kaloriju skaitīšana ir ļoti laikietilpīgs process, bet dažreiz nekaitētu tās paskaitīt. Tām ir jābūt sabalansētām ar taviem treniņiem. Bet tikai laika trūkuma dēļ nevar ēst, kad tik pagadās. Kādā brīvākā dienā atvēli laiku tam, lai apsēstos un pierakstītu, ko un kā tu ēdīsi nedēļas laikā, lai viss būtu līdzsvarā!

4. Padari savus treniņus holistiskākus!

Vēl viena pieeja tam, lai tava veselība uzlabotos, ir atbrīvošanās no “visu vai neko”. Sevi nevajag arī mocīt ar ierobežošanu un izaicinājumiem. Un ne vienmēr tev ir nepieciešams treniņš, kura laikā tu iztērē visu savu enerģiju. Dažkārt tev ir jāatpūšas un jābūt pret sevi maigākam.

Atmet domu, ka, ja nedarīsi visu tik daudz un labi, cik varētu, tad nebūs rezultātu. Tās ir muļķības! Bet nevajag sevi žēlot arī pārāk daudz.

Avots: www.askmen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment