Pagājušajā naktī 2 zemestrīces satricināja Jaunzēlandi – seismologi atklāj vai gaidāms cunami

Jaunzēlandi vakarnakt satricināja 5.1 un 6.1 baļļu spēcīgas zemestrīces ar stundas intervālu. Seismologi atklāj vai ir pamats uztraukumam par cunami.

Pirmā zemestrīce (6.1 balles) skāra Jaunzēlandi ap pulksten 3:30 un otra (5.1 balles) ap pulksten 4:30. Visspēcīgākie viņi bija jūtami: Iverkargilā, Velingtonā, Roksburgā, Balčutā, Gorē, Lumsdenā un šo pilsētu apkārtnē.

Vietējie savos sociālo tīklu profilos raksta. ka ir jutuši seismiskos viļņus un tie ir bijuši biedējoši. Tāpat tiek plaši izziņotas atgādinājuma instrukcijas kā rīkoties zemestrīces gadījumā.

Seismoloģe Anna Kaizere norāda, ka otro zemestrīci ir izraisījuši pirmās zemestrīces spēcīgie seismiskie viņi – tā ir plaši novērota parādība, taču viņa noliedz, ka šīs abas zemestrīces būtu saistīta ar aizvakar novēroto zemestrīci Meksikā, kas ir paņēmusi vairāku simtu cilvēku dzīvības. Zemestrīces Jaunzēlandē ir izraisījušas 2 blakusesošas litosfēras plātnes – Austrālijas un Klusā okeāna. Kaizere norāda, ka nav pamata uztraukumam – cunami salai nedraud.

Lasi vēl: 7.1 baļļu spēcīga zemestrīce Meksikā nogalina vismaz 248 cilvēkus (+foto)

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment