Paldies liktenim, ka esmu dzimis Latvijā; Atbilde tiem, kam Latvijā viss ir slikti

20376__5639ce9ca9b51.jpg

Visā šajā negāciju un problēmu gūzmā mēs esam aizmirsuši novērtēt dažas lietas savās dzīvēs – lietas, kas mums šķiet pašsaprotamas, jo esam tās izbaudījuši lielu daļu savas dzīves… Tomēr tās ir lietas, kuras nevajag uztvert kā pašsaprotamas, bet gan kā likteņa dāvanu!

Jā Latvijā ir daudz problēmu, jā daudziem nav labi atalgots darbs, jā veciem cilvēkiem netiek nodrošinātas cilvēka cienīgas vecumdienas… Jā problēmu ir daudz! Bet kāpēc mēs aizmirstam par labo? Kāpēc mēs aizmirstam tās dāvanas ko mums sniedz šī valsts? Kādas, jūs prasīsiet?

Lasi arī: Andrejs Mediņš: Problēmu sakne ir nevis bērnos, bet vecākos – viņu aprobežotajā, infantilajā domāšanā

Cilvēki! Mums nav terorisma un reliģiskā ekstrēmisma. Mūsu sabiedrība, lai cik arī negāciju pilna, ir fantastiska, ja mēs to salīdzinām ar problēmām, ar kurām nākas saskarties daudzām citām pasaules valstīm.

 

 

Brīvība! Tiesības izteikties! Man šķiet, ka daudzi nemaz nenojauš cik šī sajūta ir brīnišķīga – iespēja pašam noteikt savu likteni! Jums šķiet pašsaprotami? Bet nē – vairāk nekā 2/3 pasaules iedzīvotāju ir pakļautas lielai nabadzībai, bez iespējām izrauties no sava likteņa!

Mums šādu liegumu nav! Ikviens no jums var izaugt par ko vien vēlas, jo jūs nenospiež sabiedrības ikdienas dogmas, dzimums vai sociālā nevienlīdzība (un te es domāju PATIESU sociālo nevienlīdzību, nevis – manam kaimiņam ir miljoni, bet man nav nekā! Es te runāju, piemēram, par kastu sistēmu Indijā, kur cilvēki no zemākās kārtas pat gribēdami nevarētu izsisties no saviem graustiem…) Jums visas durvis ir vaļā… jāprot tikai paņem! JĀGRIB PAŅEMT!

Daba! Jums šķiet pašsaprotami, ka mums nav nedz milzīgu dabas katastrofu, nedz vulkānu, nedz zemestrīču? Bet tā nav! 2/3 pasaules ir pakļautas šim stihijām! Mēs esam izredzēta valsts, kurai ir unikāli skaista un maiga daba – ar 4 gadalaikiem, kas ļauj izbaudīt VISAS dabas iespējas un nogriežņus! Tas nav pašsaprotami – tā ir likteņa dāvana Latvijai!

jūs sūdzaties, ka Latvijā nav daudz saulainu dienu, bet aizmirstat par problēmām ar kurām saskaras šīs saulainās zemes – sausums, ūdens trūkums utt. Jums šķiet pašsaprotami, ka Latvijā pie katra krāna vari padzerties ūdeni, bet 1/3 pasaules saskaras ar milzīgām saldūdens trūkuma problēmām. Un Latvijā ne tikai netrūkst saldūdens – Latvijas zeme čum un mudž no avotiem un garšīgākā ūdens pasaulē!

Lasi arī: Andrejs Mediņš: Problēmu sakne ir nevis bērnos, bet vecākos – viņu aprobežotajā, infantilajā domāšanā

Visas mūsu problēmas ir pārejošas un jau tuvāko gadu laikā no jauna uzplauksim.. Ikdienas rūpes un tagadējās problēmas šķitīs kā ar vienu vēzienu aizslaucītas.. Bet tas skaistums, cilvēki un daba – tas paliks!

Neaizmirsti, ka tā ir LIKTEŅA dāvana – piedzimt Latvijā, būt Latvijas iedzīvotājam! Viss ko tev vajag – GRIBĒT! Palīdzi Latviju uzbūvēt tādu kādu TU vēlies, nevis tikai burkšķi cik viss ir SLIKTI!

 

Ar cieņu,

Aigars Andersons

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Egils</cite>

    Mani sajūsmina šī raxta autora Optimisms !
    Arī es Pateicos Liktenim /un Providencei/.ka piedzimu Latvijā.
    Izkopu izdzīvošanas /domāšanas/ ābeci socsistēmā,kura Man ļauj paskatīties uz Tagadnes problēmiņām no Skeptiskās puses.

    Mums naF Indijas kastu sistēma /kura nosaka Griestu augstumu iespējām/….
    ….bet Mums ir Nerakstīto /sawējo/ aprindu Sistēma,kura ir skarbāka par šīm Kastām.

    Tomēr neraugoties uz visiem “trūkumiem” ,Mums ir tādas pašas iespējas,kā “zemāko kastu” indiešiem–>doties Apliecināt sawu Piederību sawai valstij–>Citviet. Un reklamēt Latviju ar sawām zināšanām Pasaulē ! Ne teroristiem TO izprast,ne pašmāju valdošajiem…

    Tikai Mīla uz Latviju–>nodrošina Latvijas pastāvēšanu !

    • <cite class="fn">Inga</cite>

      Es nevaru , teikt paldies , ka esmu dzimusi Latvija. Ko man ir devusi ? Izcelosanu ? But taluma no majam ? Es neprasiju neko daudz , naudu studijam un but paedusam un apgerbtam . Mana alga bija 30 lati menesi , 25 lati maksaja ziemas zabaki , tad par ko , te vispar runat… Esmu laimiga , ka mani berni aug valsti , kur nejuti nabadzibu .. Un man ir iespeja labi nopelnit .. Paldies, Dievinam..
      Ko dod milestiba Latvijai , ja no ta nepaed un neapgerbjas mazturigas gimenes???

    • <cite class="fn">Antons</cite>

      Mīlas apliecinājumam derētu vēl iemācīties rakstīt latviski… 😉

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Pašai latvijai jau nav ne vainas,tik tā valdība tāda mēslaina gadījusies.

    • <cite class="fn">Anonīms</cite>

      Viņa nav gadījusies. JŪS esat tādu ievēlējuši

    • <cite class="fn">Anonīms</cite>

      Es jau 7 gadus dzivoju,stradaju UK. Katru gadu es braucu uz LV apciemot gimeni,draugus utt. Katru reizi aizbraucot prom no Manas Latvijas,no Manas valsts ,man sirds plist un acis asaru jura!!! Es milu Latviju,es milu Savu Tevu Zemi!!! Man nekad nebus kauns, kad esmu Latvietis! Es lepojos ar to!
      Bet birokratiskas zurkas,zaglji,skaugi,naida kurinataji nedod man brivi elpot,brivi dzivot! Ceru ka musu berniem bus tiraka, gaisaka Latvija!Kurs tad mainis musu valsti??? Kas mes esam sava valsti??? Attvainojos par rakstibas kludam,kam vajadzes sapratis,kam nepatiks tas noheitos!!! Un kada Latvija jus gribat dzivot??

  • <cite class="fn">Oskars</cite>

    es neesu anonimus,es esu Oskars

  • <cite class="fn">jucis</cite>

    dziivoju jau 2gadus sveszemee,bet ilgas peec maajaam paliek-nekad svesumaa neesmu bijusi laimiiga,kaut arii mana liidzsineejaa dziive LV nebij rozeem kaisiita,es gribu atpakal,jo tas gaiss,taa briiviiba ,lauki un mezi,dabas veltes-nekad svesaa zemee tas nebuus tik labs.Arii apkaart-svesumaa liekas dazi labi cilveeki,bet patiesiibaa katram sava aada tik ruup,bet LV saveejie paliidzees,nepaprasot,negaidot iipasu maksu pretii !

    • <cite class="fn">kristine</cite>

      Es Ari esmu 8 gadus prom un loti gribu majas…gribu Sava Latvija,Tur IR manas majas

  • <cite class="fn">Ziedīte</cite>

    Taisnība gan vienam gan otram.Bet kopumā -vēl pagaidām jā-Latvijā ir miers,nav ievērojamu dabas katastrofu…bet,klibo un ļoti ekanomika.Kā vienmēr ir + un -. Salīdzinot uz kopējā fona atkal ir pozitīvisms un negatīvisms.Bet galvenais ir attieksme,gan mikro sistēmā,gan makro.
    Un tomēr ir svarīga galvenā un mūžīgā vērtība-cilvēcība.Gan skolās,gan darbā.Un vēl,ja jau grib var negatīvu uztvert pat pozitīvo.

  • <cite class="fn">qwerty</cite>

    Man personigi pavasari no ceptajiem kartupeliem nepusas veders un varu, bez ipasas pirsanas un vedergraizem pie lentzaga nostradat 12 stundas. Algas dienas gan medzu pasikot un savai edienkartei pievienoju vistas galu. Un ja komunalie maksajumi neparsniedz manu algu, tad vel ierauju malcina piena.

    • <cite class="fn">cirtējs</cite>

      Šo gan es apbrīnoju kopš interneta parādīšanās! Ir tonnām, patiešām tonnām cilvēku, kas var caurām dienām klabināt ironiskus vai sarkastiskus komentārus par to, cik šausmīgi daudz viņi strādā, cik neizturami maz viņi saņem, cik viņi labi, cik kādi citi (“sistēma”) ir slikti. “Ja pēc komunālo maksājumu samaksāšanas paliek pāri vēl kāds santīms vai eirocents”… 😀 A KĀ JUMS PALIEK NAUDA INTERNETAM?!? KUR JUMS RODAS LAIKS CAURĀM DIENĀM GUDRI CIRST KOMENTĀRUS??? Kā alkoholiķi kaut kādi, kam naudiņas pietiek tikai šņabītim, maizītei vairs nesanāk. Velna soliālisti, skatās uz dzimteni kā kaut kādi parazīti-dzeguzēni uz barotāju… valsts NAV kaut kāda konkrēta persona, kas jums nemaksā “cilvēka cienīgu” algu vai atņem nodokļus, valsts ir teritorija, tās iedzīvotāji, ļoti daudz dažādu faktoru kopumā, valsts nav kaut kas labs vai slikts, tā ir rezultāts dažādiem apstākļiem un darbībām. Valsti lielā mērā veido cilvēki, kas tajā dzīvo vai to ir pametuši un pat nedomā palīdzēt vai vismaz likties mierā un dzīvot mierā, laimē un pārticībā savā Īrijā, tā vietā tomēr neremdināmi lien latviešu portālos no savām dublinām un mēģina jau pirms gadiem atstāto dzimteni vēl kaut kādu noķengāt. A ko jūs, ar saviem bērniem angliski runājošie klaidonīši esat paveikuši, lai Latvijai ietu labāk? Ko? Gaidījuši, ka pēkšņi kaut kādi baigi sakarīgie cilvēki parādīsies valdībā, “sakārtos ekonomiku” un būs jums 5% ienākuma nodoklis un 3000 eiro alga uz rokas? Kas jūs, kaut kādi mazie bērni, ka jums viss gatavs rokās jāiedod? Ja jums viss ar Latviju saistītais šķiet tik slikts, nu tad arī neskarieties klāt nekam, kas saistās ar Latviju, nebojājiet gaisu apkārtējiem, kā saka 😉

      • <cite class="fn">vienkaarshi ES</cite>

        Taapeec,ka esam taalu no maajaam,mums pietiek naudas INTERNETAM.Uz Latviju MUUSU nauda aiziet DAUDZ—suutaam radiem,kas LV nevar galus savilkt kopaa,kad aizbraucam,teereejam tur uz vietas.Bet vienmeer jau liekas,ka liekaa nauda uz LV aiziet pa maz.Valdiiba jau buutu ar mieru,ka mees VISU SAVU NAUDU SUUTIITU uz VALSTS KASI.Un nav ko apriet muus,kas vairs nav LV,ne jau aiz laba praata tur vairs neesam,bet PIESPIEDU KAARTAA -BRIIVPRAATIIGI,jo NEGRIBEEJAAS DZIIVOT UZ SAULES BATERIJAAM un GULEET NAKTII KAUT KUR.Ir jau labi gudri runaat,bet ko dariit,ja neesi vairs valstij vajadziigs—DARBAM PA VECU—PENSIJAI PA JAUNU.

    • <cite class="fn">Mara</cite>

      Esmu pateiciga Dievam ka dzivoju UK, Jo Latvija nav ne darba ne atmaksatas veselibas jomas.
      Tadu dzivi tik var biezie kam viss ir mute ielikts Ar karotiti. Un Patrioti 😂 Well done

  • <cite class="fn">pieredze</cite>

    Nelabi paliek lasot to pārgudro spriedelētāju komentārus.Latvijas dabai nav nekāda sakara ar valsts attieksmi pret tās iedzīvotājiem.Atvainojiet,piedodiet,bet normālu dzīvi ir pelnījis ikviens Latvijas iedzīvotājs – bērni – skolu savā dzīves vietā,darba spējīgie – darbu dzīvesvietas tuvumā,pensionāri -pensiju ,lai dzīvotu cilvēka cienīgu dzīvi nevis mēģinātu kaut kā sagaidīt pēdējo sava mūža dienu,un visiem – lai būtu pieejama normala veselības aprūpe.Bet visu laiku tik klausies un skaties – skolas tiek slēgtas,slimnīcas arī nav vajadzīgas,visur tik kvotas un kvotas.Secinājums viens – cilvēkam nav nekas vajadzīgs,pats cilvēks ir nevajadzīga problēma.Tiem ,kam nepārtraukti paaugstina algas,viss ir pieejams,lieki būtu atgādināt,kas ir šie izredzētie,kam visi ceļi vaļā,kas tik runā un runā,bet dara tik maz un maz vai vispār neko.Bet ikvienam cilvēkam Latvijas iedzīvotājam gribas dzīvot normāli šajā dzīvē šeit un tagad.Kā tad to Latviju celsi un būvēsi,ja bez naudiņas neko nevari izdarīt.Tapēc nav ko zākāt Īriju un tos Latvijas iedzīvotājus,kas tur aizbraukuši,sūri un grūti strādā,saņem labu atalgojumu un dzīvo cilvēka cienīgu dzīvi :skolo bērnus,saņem veselības aprūpi un bauda dzīvi kopumā.Viegli ir pļāpāt par latviešu patriotiem un patriotiskumu tiem,kam ir attiecīgie amati,darbavieta, un visi jau nevar būt biznesmeņi.Ja Latvijā mīlētu savus cilvēkus,tad viņi prom nebrauktu,mīlestībai jābūt abpusējai.Tā kā nav ko karkāt par latviešiem,kas aizbraukuši uz Īriju,Dāniju,Zviedriju utt.utt.

  • <cite class="fn">Hatrijs</cite>

    Ha , man ar patīk Latvijā un ir labi kamēr man no tās neko nevajag. Vienīgā nelaime, ka tauta savēlējusi pie vadības zagļu kliķi.

  • <cite class="fn">Ginta</cite>

    Vai tik nav kaut kas aizlienets no Vairas Vikes Freibergas ?

  • <cite class="fn">MILDA BREIVA</cite>

    Nav labāka klimata un skaistākas Tēvzemes , kā mūsu Dzintara Krasts. Tāpēc mums vēsturiski tik maz dabas katastrofu un inficējošu slimību. Viena vaina , pati tauta nemāk sadzīvot un cits citu cenšās iznīcināt, bet tā ārstējama vaina, kad mūsu paliks tik maz, ka jāraksta sarkanajā grāmatā, tā sāksim cienīt un mīlēt beidzot savu nāciju- Baltos Dieva Bērnus.

  • <cite class="fn">EgA</cite>

    Runa iet par iespēju dzīvot Dieva dotā zemītē…
    Zemē!
    Valsts – tas ir kas cits – nodokļi, algas, pazemojums…
    Es mīlu šo zemi. Latviju. Un ienīstu varu uzurpējušos…
    EgA

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    jā veciem cilvēkiem netiek nodrošinātas cilvēka cienīgas vecumdienas
    —————-
    A kadas dienas vel vinam?

  • <cite class="fn">sigita</cite>

    Paldies liktenim ka vareju aizbraukt no latvijas un tagad dzīvot nevis eksistet

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Ja paši latvieši nesargās savu zemi un arī valsti, neviens cits arī to neizdarīs. Tā ka – tie, kas var – dara, tie kas nevar, … patērē citu radīto un gaužās par savu nevarību.

  • <cite class="fn">Kurts Kobeins</cite>

    Strādāju 11-13 stundas dienā, sešas, citreiz septiņas dienas nedēļā, mēnesī sanāk 700-900 uz rokas, neviens labā amatā mani neieliek, savā laikā esmu arī apbedīšanā strādājis, mašīnas skrūvējis cīnos, lai varētu uzsākt pats savu biznesu un esmu jau pusceļā, esmu laimīgs, ka dzīvoju Latvijā. Liela daļa nemaz negrib strādāt, bet īdēt. Protams, ir cilvēki, kuri vairs nevar tā strādāt un savu tiesu jau atstrādājuši, bet viņu pensiju apēd ierēdnīši, par cilvēku čakarēšanu un birokratiskā aparāta uzturēšanu. Īsāk sakot mums ir dots daudz un ja pats vari vilkt, tad velc līdz un palīdzi citiem, maksā tos nodokļus, ko vari samaksāt un uzskati par reāliem, pastāvi par sevi, savādāk uz priekšu netiksim, tā darbojas valsts mīļie tautieši 🙂

  • […] Lasi arī: Paldies liktenim, ka esmu dzimis Latvijā; Atbilde tiem, kam Latvijā viss ir slikti […]

  • […] Paldies liktenim, ka esmu dzimis Latvijā; Atbilde tiem, kam Latvijā viss ir slikti […]

  • <cite class="fn">Pāvels</cite>

    Mēs visi esam planētas Zeme bērni. Robežas ir vienkārši ierobežotu cilvēku izgudrojums. Jādzīvo ir tur kur ērti. Visi no zemes nācām un tur ar aiziesim.

  • <cite class="fn">Hartijs</cite>

    ….un jau tuvāko gadu laikā no jauna uzplauksim….
    Nu jau 30 gadu plaukstam! Kad ziedēsim?

Leave a Comment