Tomātu mērce, sarkanvīns, augu eļļa, nagu laka vai kafija ir bieži sastopami traipi, kas var sabojāt mūsu paklājus.
Ja jums ir pazīstama situācija, kad, mēģinot atbrīvoties no traipa uz paklāja, tas kļūst vēl pamanāmāks, ir vērts ieklausīties ekspertu padomos.
Uzņēmuma Alternative Flooring eksperts ir dalījies ar padomiem, kā uzturēt paklājus un grīdas segumus tīrus.
Kā tīrīt dabisko šķiedru grīdas segumus
Vilnas grīdas segumi ir jānotīra ar putekļu sūcēju vienu vai divas reizes nedēļā, īpaši vietās, kur ir vislielākā kājnieku plūsma.
Tiem, kam ir dabīgo šķiedru paklāji, eksperti iesaka izmantot putekļu sūcēju ar gludu uzgalīti – bez birstes. Dabīgo materiālu paklājiem birstes uzgalis var būt pārāk agresīvs.
Uz dabisko šķiedru paklājiem radušos traipu un svītru gadījumā eksperti iesaka izmantot tikai ķīmiskās tīrīšanas metodi. Tā kā dabiskie grīdas segumi dabiski uzsūc mitrumu, tas nozīmē, ka ūdens un pat tvaiks var uz tiem radīt traipus.
Vēl viens svarīgs padoms ir censties traipu noslaucīt pēc iespējas ātrāk. Ātrums ir ļoti svarīgs, ja runa ir par dabīgām šķiedrām. Jo vecāks ir traips, jo mazāk iespēju no tā atbrīvoties.
Tīrot traipus un svītras uz vilnas paklājiem, vislabāk ir izvairīties no tādu mazgāšanas līdzekļu lietošanas kā trauku mazgāšanas šķidrumi, ziepes un citi tīrīšanas līdzekļi. Šie mazgāšanas līdzekļi notīrīs virsmu, bet var arī no jauna aptraipīt paklāju un izraisīt krāsas zudumu. Vienmēr izmantojiet vilnai paredzētus tīrīšanas līdzekļus.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- ”Swedbank” un citas Latvijas bankas sper milzu soli: no 2026.gada gaidāmi būtiski jaunumi
- Paņēmām kucēnu no Valmieras – viņš sāka sargāt mūsu istabas augu, bet kad atklājām kas tur iekšā gribējām bēgt
- Auto vējstikls no rītiem neaizsals, ja to apsmidzināsi ar vienu pavisam parastu virtuves sastāvdaļu
- Vectēvs laukos atklāja veco triku: pelni cementa vietā – recepte, kas tur stiprāk par akmeni
- Vairs nemokos ar kondensātu pagrabā pat ziemā — viena ģeniāla viltība glāba manu ražu no pelējuma un mitruma
- Kartupeļi nepielips pat pie ilgi kalpojušas pannas, ja pirms cepšanas to pārkaisīsi ar vienu pavisam vienkāršu sastāvdaļu









