Paliks tikai sliktāk: kā un ar ko jūs nevarat tīrīt paklājus, kas izgatavoti no dabīgiem un sintētiskiem materiāliem

Tomātu mērce, sarkanvīns, augu eļļa, nagu laka vai kafija ir bieži sastopami traipi, kas var sabojāt mūsu paklājus.

Ja jums ir pazīstama situācija, kad, mēģinot atbrīvoties no traipa uz paklāja, tas kļūst vēl pamanāmāks, ir vērts ieklausīties ekspertu padomos.

Uzņēmuma Alternative Flooring eksperts ir dalījies ar padomiem, kā uzturēt paklājus un grīdas segumus tīrus.

Kā tīrīt dabisko šķiedru grīdas segumus

Vilnas grīdas segumi ir jānotīra ar putekļu sūcēju vienu vai divas reizes nedēļā, īpaši vietās, kur ir vislielākā kājnieku plūsma.

Tiem, kam ir dabīgo šķiedru paklāji, eksperti iesaka izmantot putekļu sūcēju ar gludu uzgalīti – bez birstes. Dabīgo materiālu paklājiem birstes uzgalis var būt pārāk agresīvs.

Uz dabisko šķiedru paklājiem radušos traipu un svītru gadījumā eksperti iesaka izmantot tikai ķīmiskās tīrīšanas metodi. Tā kā dabiskie grīdas segumi dabiski uzsūc mitrumu, tas nozīmē, ka ūdens un pat tvaiks var uz tiem radīt traipus.

Vēl viens svarīgs padoms ir censties traipu noslaucīt pēc iespējas ātrāk. Ātrums ir ļoti svarīgs, ja runa ir par dabīgām šķiedrām. Jo vecāks ir traips, jo mazāk iespēju no tā atbrīvoties.

Tīrot traipus un svītras uz vilnas paklājiem, vislabāk ir izvairīties no tādu mazgāšanas līdzekļu lietošanas kā trauku mazgāšanas šķidrumi, ziepes un citi tīrīšanas līdzekļi. Šie mazgāšanas līdzekļi notīrīs virsmu, bet var arī no jauna aptraipīt paklāju un izraisīt krāsas zudumu. Vienmēr izmantojiet vilnai paredzētus tīrīšanas līdzekļus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment