Par Saeimas deputātiem un viņu pārkāpumiem interesējas policija, bet iedzīvotāji ziņo par deputātu atrašanos ārpus dzīvesvietas

Pēc deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar Covid–19 jau nedēļu pašizolācijā atradās visi Saeimas deputāti, kuri atšķirībā no daudziem līdzpilsoņiem ir arī sabiedrībā pazīstami.

Par deputātiem ieinteresējas policija

Iespējams, tieši tāpēc par vismaz diviem no viņiem – Māri Kučinski (ZZS) un Ilzi Indriksoni (NA) – ieinteresējās policija, jo deputāti izgāja pilsētā vai neatradās deklarētajā dzīves vietā. Tiesa, vairāki parlamentārieši šajā laikā sameklējuši citu dzīves vietu – arī dziļos laukos vai meža vidū.

“Tik tālu nu esam: visi Saeimas deputāti ir mājas arestā ar policijas uzraudzību,” nedēļas vidū tviterī ierakstīja Jānis Iesalnieks (NA). Viņa partijas biedrs Dzintars Rasnačs, kuru šajā Saeimā neievēlēja, uz to turpat atbildēja: “Vēlētāji zināja, no kā mani paglāba. Labi, ka tā…”

J. Iesalnieks “Latvijas Avīzei” pastāstīja, ka viņu pašu policija nav apmeklējusi, bet zināms, ka tā ieradusies pie vienas frakcijas deputātes. J. Iesalnieks pašizolācijas sākumā kopā ar ģimeni izgājis pastaigāties, bet pēc tam vairs dzīvokli neesot atstājis. “Esmu paklausīgs un ar izpratni uztveru to, ka visi, kas atrodas pašizolācijā, ir jāuzrauga,” piebilda J. Iesalnieks.

Viņa partijas kolēģe Ilze Indriksone “LA” apstiprināja, ka viņas deklarētajā dzīvesvietā Talsu novadā ieradusies policija, kas deputāti tur nav sastapusi. Politiķe pašizolācijas laiku nolēmusi nepavadīt mājās kopā ar ģimeni, bet gan uzturēties pilsētas dzīvoklī.

Viņa pieļāva, ka kāds ir uzrakstījis iesniegumu par deputātes neatrašanos dzīvesvietā, uz ko policija operatīvi reaģējusi. Pēc tam tā ar I. Indriksoni sazvanījusies.

Lasi arī: Viņķele neizslēdz iespēju, ka atsevišķām apdzīvotām vietām var tikt noteikta pilnīga karantīna

Savukārt piektdienas vakarā TV3 raidījumā “Degpunktā” tika ziņots, ka savu dzīvokli ir atstājis deputāts Māris Kučinskis (ZZS), kurš redzēts veikalā. M. Kučinskis “LA” pastāstīja: ņemot vērā, ka viņš dzīvo kopā ar ģimeni, kurā ir mazi bērni, viņš pastiprināti ievērojot visus piesardzības pasākumus un izvairoties iet sabiedrībā, bet todien citas iespējas neesot bijis.

Tāpēc viņš devies uz lielveikalu “Sky”, kur visiem pie ieejas tiek mērīta temperatūra, jāuzvelk cimdi un jālieto dezinfekcijas līdzekļi. Viņš ātri iegādājies vajadzīgo un devies projām, kad pie M. Kučinska pienācis apsargs un vaicājis, vai viņš neesot deputāts, jo kāda sieviete sūdzējusies, ka visiem deputātiem jāatrodas pašizolācijā.

M. Kučinskis apsargam paskaidrojis – valdības noteikumi paredz, ka atsevišķos gadījumos [ja nav citas iespējas] pašizolētās personas var atstāt māju, ievērojot visus piesardzības pasākumus. Vienīgais, ko viņš esot pārkāpis, ka izgājis pilsētā bez sejas maskas.

“Sabiedrībā ir radies maldīgs iespaids, ka ne tikai Kaimiņš, bet visi deputāti ir slimi,” piebilda M. Kučinskis.

Viņs uzsvēra, ka visiem parlamentāriešiem tika veikts tests un citi saslimšanas gadījumi netika konstatēti.

 

Viss Lavijas avīze raksts izlasāms ŠEIT

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment