Skolnieks 2 kilometrus vilcis ievainoto draugu un izglāba viņa dzīvību

“Tobrīd es nedomāju ne par ko – tikai baidījos, lai viņš nenomirst. Vilku viņu ar pēdējiem spēkiem, steidzos. Vēl roka slima, bija smagi…”

Drosmīgais skolnieks Sergejs Savelovs no Arhangeļskas apgabala 1. martā saņēma balvu  no Krievijas iekšlietu ministra rokām. Galu galā viņš pats ar ieģipsētu roku vilka ievainoto draugu uz neatliekamās palīdzības punktu un izglāba viņa dzīvību.

Un viss notika 2018. gada 10. februārī. Zēns ar draugiem nolēma pabraukāties pa ledus kalnu Medvežka, kas atrodas blakus krustojumam starp Habarkas un Brevennik salām.

Mamma aizliedza to darīt Sergejam, jo viņa rokas pirksts bija salauzts un uzlikts ģipsis. Bet zēns nepaklausīja.

Lasi arī: Viņķele neizslēdz iespēju, ka atsevišķām apdzīvotām vietām var tikt noteikta pilnīga karantīna

Zēni uz maiņām brauca lejā pa kalnu, bet tā kā tas bija bedrains un Sergeja roka bija ģipsī, zēni atrada līdzenāku kalnu. Tiesa, kalna apakšā bija koki. Visi slidinājās lejā pa kalnu, viss bija kārtībā.

“Es nobraucu pirmais un sacīju: “Viss, vairāk nebraukšu”. Tur apkārt koki, var sasisties. Tā arī paliku stāvēt lejā. Mitja brauca, bet viņa paliktnis šļūkšanai palēcās gaisā gluži kā uz tramplīna, un viņš ar visu iespējamo spēku ietriecās kokā, ar smagu sitienu atsitot galvu.”

Mitja sākumā neko nesaprata, viņš mēģināja piecelties, bet uzreiz nokrita. Sergejs spēja viņu uzlikt uz diviem paliktņiem, kas tika izmantoti, lai slidinātos pa kalnu, bet trešais draugs, kurš bija kopā ar Mitju un Sergeju, nobijās un aizbēga. Līdz mājai bija 2 kilometri, ne vienam, ne otram nebija telefona. Pa ceļam Sergejs mēģināja apturēt garāmbraucošās automašīnas, bet varbūt cilvēki domāja, ka pusaudži vienkārši izklaidējas, tāpēc neviens neapstājās. Tā Sergejs vilka 2 kilometrus, savu draugu.

Pa ceļam Mitja zaudēja samaņu. Pūta spēcīgs vējš, sāka satumst.

“Tobrīd es nedomāju ne par ko- tikai baidījos, lai viņš nenomirst. Vilku viņu ar pēdējiem spēkiem, steidzos. Vēl roka slima, bija smagi. Bet es nevarēju atstāt Mitju un skriet meklēt palīdzību: ja nu viņš viens nomirst vai nosalst.”

Jau slimnīcā izrādījās, ka Mitijam bija slēgta galvas trauma un smadzeņu satricinājums. Pēc ārstu domām, kavēšanās būtu radījusi zēnam invaliditāti, un, pateicoties Sergejam, Mitijam viss ir kārtībā.

Klasesbiedri uzzināja par Sergeja rīcību, kad viņš saņēma policijas vēstuli par varonību, un pēc tam viņš tika nosūtīts uz Maskavu saņemt apbalvojumu “Karstā sirds”.

Lasi arī: Līgava sacīja tostu, pēc kura vīramāte aizgāja no svinībām 

Sergejs ir kļuvis ļoti populārs, taču neuzskata sevi par varoni, viņš saka, ka viņš vienkārši ļoti vēlējies izglābt draugu.

“Šādi bērni tagad ir reti. Un viņam ir ļoti attīstīta līdzjūtības izjūta. Tas ir viņā ieliktais garīgais kodols, pareizā audzināšana,” sacīja Sergeja klases audzinātāja Irina Panova.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment