6 pārbaudīti un dabīgi veidi kā atbrīvoties no liekā ūdens ķermenī

Ūdens uzkrāšanās, ūdens aizture, pietūkums/uzpūšanās – šie visi ir sinonīmi tūskai, kurus izmanto cilvēki, lai aprakstītu savu neapmierinātību ar liekā ūdens atrašanos organismā. Mēs atklāsim dabīgus veidus, kā palīdzēt organismam tikt ar to galā!

Cilvēki, ievērojot tūskas pazīmes, steidzas uz aptieku iegādāties diurētiķus jeb urīndzenošus līdzekļus, pat neaizdomājoties, kāds cēlonis varētu būt tūskai. Attiecīgi, pirms atklāt dabīgos veidus kā cīnīties ar tūsku, izslēgsim slimību iespēju. Tūska veidojas sekojošu slimību ietekmē: cukura diabēts, vēnu varikoze, aknu ciroze, nieru slimības, traucēta limfas attece. Ja tev ir kāda no minētajām saslimšanām, tad ir ieteicams vērsties pie ārsta pirms nodoties pašārstēšanai.

Ūdens ķermenī galvenokārt uzkrājas divu iemeslu dēļ (ja neskaita iepriekšminētās saslimšanas): ūdens tiek uzņemts pārāk daudz vai ūdens tiek uzņemts pārāk maz attiecībā pret uzņemtā sāls daudzuma. Viss ir gluži tāpat kā ar badošanos, lai notievētu – jo vairāk badosies, jo vairāk ķermenis centīsies uzkrāt. Ūdens gadījumā sāls būs tas, kas to palīdzēs izdarīt un piedevām sniegs ķermenim uzpūšanās efektu.

Pārmērīga sāls jeb nātrija lietošana uzturā, ir tā, kas palīdz uzturēt tūsku ķermenī. Pieaugušam cilvēkam dienā nevajadzētu uzņemt ne vairāk kā 2g sāls, taču nekādā gadījumā nedrīkt no tā atteikties pilnībā!

Savukārt optimālu ūdens uzņemšanas daudzumu katram jānosaka pašam jeb ir jāseko līdzi urīna krāsai – urīnam ir jābūt gaiši dzeltenam, tas liecina par to, ka ūdens tiek uzņemts pietiekami. Ja urīns ir caurspīdīgs, tad ūdens ir uzņemts par daudz, taču, ja urīns ir dzintara krāsā vai tumšāks, tad ūdens ir uzņemts par maz.

Ja vēlies atbrīvoties no jau uzkrātā ūdens un tev nav iepriekšminēto saslimšanu, tad šeit būs dabīgas metodes, kas tavam ķermenim palīdzēs to izdarīt:

  • uzņem vairāk kālija uzturā (produkti, kuros tā ir daudz: banāni, kartupeļi, pupiņas, avokado);
  • iekļauj uzturā ķiplokus, dilles, pētersīļus;
  • uzņem magniju un B6 vitamīnu (kursveidā);
  • ierobežo pusfabrikātu un uzkodu uzņemšanu uzturā;
  • dodies uz limfodrenāžas masāžām.

Lasi vēl: Vīrietis atrod ūdens burbuli zem sava zālāja un to pārdur – NEKAD NEDARI TĀ! (+video)

Avots: fithacher.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment