Pāris minūtes un nekādas ķīmijas: veids, kā notīrīt pannu nevainojami tīru

Netīro trauku tīrīšanai ir daudz veidu un līdzekļu. Taču nekas saimniekiem nesagādā tik daudz problēmu kā eļļainas pannas mazgāšana un attaukošana.

Daudzi cilvēki ir dziļi pārliecināti, ka tikai specializētas sadzīves ķimikālijas spēj tikt galā ar patiesi netīrām un taukainām pannām. Patiesībā tā nav taisnība. Ir daudzas diezgan efektīvas “vecmāmiņu” metodes, kas jāpatur prātā. Šodien pastāstīsim par vienu šādu metodi.

Tātad netīrās pannas tīrīšanai vispār nav vajadzīgas nekāda profila ķimikālijas. Mājā ir vajadzīgas tikai trīs lietas: darba rokas, cepamā soda un zaļi kartupeļi. Ar augstākminēto palīdzību bez īpašām problēmām var noņemt ne tikai netīrumus un taukus, bet arī oglekļa nogulsnes. Tostarp jums nāksies piepūlēties pavisam nedaudz, lai atbrīvotos pat no veciem sodrējiem. Tātad, kas būtu jādara, lai gūtu panākumus?

Vispirms pielejam pilnu tējkannu ar ūdeni un pagaidām, kamēr tas uzvārās. Kamēr ūdens vārās, rūpīgi nomazgājiet 1-2 neapstrādātus kartupeļus zem tekoša ūdens no putekļiem un zemes. Jums nav nepieciešams tos nomizot.

Lasi arī: Šo garšvielu vienmēr glabāju virtuvē, jo laputis no tās baidās kā no uguns.

Tiklīdz ūdens sasniedz 100 grādus, pārlejiet mūsu netīro pannu ar verdošu ūdeni. Tas, protams, jādara virs izlietnes. Pēc tam pannā ieber 1-2 ēdamkarotes sodas. Precīzas proporcijas nav svarīgas. Ja piesārņojums ir spēcīgs, tad var pievienot vēl 1-2 ēdamkarotes sodas. Pēc tam ņemam jau sagatavoto kartupeli un pārgriežam uz pusēm divās daļās.

Ņemam vienu kartupeļa daļu un sākam to izmantot kā sūkli trauku mazgāšanai. Ar griezto kartupeļu pusi rīvējam sodu. Kartupeļu sula, kas parādās griešanas vietā, satur lielu daudzumu cietes, kas ķīmiski reaģēs ar soda. Viela, kas veidojas to mijiedarbības rezultātā, lieliski izšķīdina taukus un noņem oglekļa nogulsnes.

Darbības beigās viss pārpalikums tiks noņemts no metāla virsmas ar siltu tekošu ūdeni. Aprakstītā metode ideāli darbojas ar čuguna pannām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment