Pārsteigums! Vai Tu vari uzminēt, ko var saost šis suns?

Lielbritānijā veiktajos medicīniskajos eksperimentos ir atklājies, ka tavs labākais draugs spēj glābt arī tavu dzīvību, paostot tavu urīnu. Pētniekiem bija pieejami 2 speciāli apmācīti Vācu šeparda suņi, kuri var saost specifiskās ķimikālijas urīnā, kuras ir saistītas ar prostatas vēzi.

Eksperimentā abi suņi ostīja urīna paraugus no 900 vīriešiem. 360 vīriešiem bija prostatas vēzis, bet 540 bija veseli. Abi dzīvnieki to noteica ar 90%  precizitāti.

Pētījuma autors stāsta, ka tagad, kad šis fakts ir atklāts, svarīgi ir saprast to, kā šādas suņu prasmes varētu pielietot ikdienā un cik ļoti tās varētu palīdzēt prostatas vēža atklāšanā.

Šāda veida vēzis ir izplatītākā britu vīriešu slimība, katru gadu tiek ziņoti aptuveni 40 000 jauni gadījumi saslimšanā ar vēzi.

Vēl joprojām neatbildēts jautājums ir tas, ko tieši suņi saoda urīnā un vai tā bija tikai vien viela, vai vairākas.

Šobrīd prostatas vēzi nosaka pēc asins analīzēm, fiziskās izmeklēšanas un biopsijas. Asins analīžu tests netiek uzskatīts par pietiekami precīzu un uzticamu veidu kā noteikt prostatas vēža klāt esamību.

“Mēs vairākus gadus esam novirzījuši finansiālos līdzekļus, lai attīstītu tradicionālās ārstniecības metodes, bet šķiet, ka tas viss ir bijis velti, jo mēs esam skatījušies nepareizajā virzienā,” stāsta prostatas vēža ārstējošais mediķis.

 

Avots: theguardian.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment