Pavasarī kamēr apkārt vēl nedīgst pat zāle, rabarbers dārzā jau ir “pamodies” – tāpēc ir pienācis laiks to izmantot gardu plātsmaižu vai pīrāgu gatavošanā.
Piedāvāju tavai uzmanībai pīrāgu ar rabarberiem un meža ogām – tas ir tik vienkārši pagatavojams, ka to var paveikt pat bērni. Pīrāgs sanāk ļoti garšīgs un aromātisks. Gaisīgā mīkla, aromātiskās ogas, skābie rabarberi – brīnišķīgs apvienojums! Turklāt pīrāgs izskatās efektīgi un apetītelīgi.
Uzreiz precizēšu, ka šo pīrāgu var cept ar jebkurām ogām un augļiem. Lieliski piemēroti ir ne tikai rabarberi, bet arī āboli, aprikozes, ķirši, avenes, jāņogas un mellenes. Kombinē un fantazē pēc saviem ieskatiem. Recepte ir piemērota radošumam un eksperimentiem kulinārijas jomā.
Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes piena;
120 grami cukura;
180 grami miltu;
1 tējkarote cepamā pulvera;
Šķipsniņa sāls;
100 grami sviesta;
2 olas;
1 tējkarote vaniļas cukura.
Pildījumam:
50 grami zemeņu;
200 grami rabarberu;
150 grami aveņu.
Mīklas pagatavošana:
Ielejam bļodā izkausētu sviestu. Pievienojam parasto un vaniļas cukuru. Sakuļam ar mikseri līdz iegūstam pufīgu masu.
Miltus izsijājam kopā ar cepamo pulveri.
Pievienojam pienu. Turpinām kulšanu.
Pa daļām iemaisām miltus.
Pievienojam sāli un apmaisām. Mīkla gatava!
Pildījuma pagatavošana
Nomazgājam rabarberus, nomizojam un sagriežam mazos kvadrātiņos.
Ogas sašķirojam un nomazgājam. Nosusinām un noņemam lapiņas.
Cepšanas gaita:
Cepamo veidni ieziežam ar sviesta gabaliņu.
Ieklājam mīklu. Izlīdzinām virsmu ar silikona lāpstiņu.
Virsū uzberam rabarberus un ogas.
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepam pīrāgu apmēram 30 minūtes. Gatavību pārbaudām ar iesmiņu.
Izņemam no cepeškrāsns un atdzesējam.
Pārkaisām ar pūdercukuru, bet tas nav obligāti, jo pīrāgs jau tā ir diezgan salds.Turklāt cukura pūderis aizsegs augļu un ogu skaistumu.
Tagad kārumu varam pārlikt traukā. Sagriežam to porcijās un pasniedzam ar tēju vai siltu pienu.
Burvīga recepte, vai ne? Rabarberu sezona jau ir sākusies, tāpēc tev ir visas iespējas pagatavot šo pīrāgu, izmantojot šo brīnišķīgo un veselīgo augu. Lai labi garšo!
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar draugiem sociālajos tīklos! Mēs būsim tev pateicīgi!