Pasaules vecākie dvīņi atklāj savus ilgās dzīves noslēpumus

Paulus un Pīters Langeroki ir pasaules vecākie dvīņi. Viņi piedzima 8. jūlijā, 1913. gadā un brāļi kopā ir nodzīvojuši lielāko savu dzīves daļu un kopš pašiem pirmsākumiem ir bijuši burtiski nešķirami. Tagad viņi dala istabu veco ļaužu pansionātā, Beļģijā.

“Man nav ļoti daudz padomu, kurus varu sniegt. Netērē savu laiku bezjēdzīgi, neēd pārāk daudz un neskrien pakaļ sievietēm,” savā padomā dalās Paulus, ik pa laikam runājot franču un holandiešu valodās. Viņi abi pavadīja ilgus gadus strādājot tiesā kā tiesneši un tagad 102 gadus vecie vīri labāk izvēlas runāt franču valodā un viņiem labpatīk, ka tos dēvē par “Pjēru un Polu”.

Abi brāļi izbauda kādu laba vīna glāzi katru dienu. “Atnes mums Bordo, bet labas kvalitātes vīnu,” Paulus saka viņu māsiņai, kas katru dienu viņus apkopj veco ļaužu pansionātā. Viņi tur ievācās pirms 3 gadiem un tikai tad pārdeva savu māju.

Neviens no viņiem nekad nebija apprecējies, jo vienmēr vienam otra potenciālā dzīves partnere neapmierināja. “Jā, Paulus ir mans labākai draugs. Mēs vienmēr esam kopā,” saka Pīters.

Kamēr viņi šobrīd ir vecākais dvīņu pāris, viņiem ir jānodzīvo vēl vismaz 3 gadi, kad tiks uzlabots ASV dvīņubrāļu uzstādītais rekords- viņi nodzīvoja līdz 105 gadu vecumam. Paulus gan apgalvo, ka viņu šādi rekordi neinteresē. “Kad mēs 85 gadu vecumā gājām pie ārsta, tad viņš mums pateica: “Nemaz nedomājiet, ka jūs tik ilgi dzīvosiet!” un, patiesību sakot, es nekad īsti neesmu gribējis tik ilgi nodzīvot.”

Avots: reuters.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment