Pat nedomājiet to izliet ārā: ūdens, novārot šos 5 produktus, ir neaizstājams saimniecībā

Pēc dažu ēdienu pagatavošanas paliek šķidrums, ko mēs, nedomājot, izlejam. Tikai daži cilvēki zina dažu novārījumu lietderīgās īpašības.

Piemēram, šķidrums, kas paliek pēc dārzeņu vārīšanas, var būt ļoti noderīgs: no tā var pagatavot gardas zupas, sautējumus vai mērces. Tos nav nepieciešams vārīt tajā pašā dienā – šāds novārījums lieliski uzglabājas ledusskapī līdz pat 3 dienām.

Ūdenī pēc makaronu vārīšanas ir daudz cietes, tāpēc tas ir noderīgs istabas augu laistīšanai, un to var izmantot arī maizes vai picas mīklas pagatavošanai: tās kļūs mīkstas un gaisīgas, pateicoties tai pašai cietei.

Pēc kukurūzas vārīšanas ūdeni atdzesē un izmanto augu barošanai.

Lasi vēl: Jau ir pienācis laiks: kad sēt tomātus stādiem 2024. gadā

No biešu vārīšanas iegūto šķidrumu var izmantot mīklas pagatavošanai. Pateicoties cietei, mīkla ātri sabiezēs, un no tās būs viegli pagatavot cepumus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Vēl viens ēdiena gatavošanā noderīgs šķidrums ir konservētu pupiņu ūdens. Tas var būt par pamatu tādiem ēdieniem kā majonēze vai cepumi – gudri pavāri to izmanto olu baltuma vietā, kas ir īpaši svarīgi vegāniem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment