Patiesība par smēķēšanas atmešanu ar hipnozes palīdzību

Kas ir hipnoze?

Hipnoze ir uztveres, informētības pārveidots paveids, kurā tu esi it kā aizmidzis vai transā. Klīniskā hipnoze tiek izmantota gadījumos, lai ārstētu smagas psihiskās problēmas vai palīdzētu pacientiem paciest  hroniskas sāpes. To izmanto arī, lai palīdzētu cilvēkiem kontrolēt svaru, uzlabot runas spējas un cīnīties ar atkarībām. Var šķist, ka hipnozes laikā tu esi aizmidzis, bet patiesībā tava apziņa ir modra, tāpēc tā tiek “apstrādāta” bez tavas iejaukšanās.

Smēķētāju hipnoze

Bieži hipnozes laikā, pacientam tiek lūgts iztēloties nepatīkamākās smēķēšanas sekas, kuras varētu skart arī viņu pašu. Spiegel metode ir viena no populārākajām smēķētāju ārstniecībā, kura balstās uz 3 galvenajām idejām :

  • Smēķēšana indē tavu ķermeni
  • Tu vēlies, lai tavs ķermenis spēj dzīvot
  • Tev vajadzētu cienīt savu ķermeni un aizsargāt to

Hipnozes skolotājs smēķētājam iemāca paš- hipnozi, kuru smēķētājs var veikt jebkurā brīdī, kad tam rodas vēlme pēc cigaretes.

Ja tu vēlies atrast savu hipnozes terapeitu, tad esi drošs un pārliecinies, ka viņš ir sertificēts, piedalījies apmācībā. Uzdod āķīgus jautājumus un kļūsti aizdomīgs, ja tev sola pārāk labus rezultātus, jo atceries, ka hipnoze var uz visiem neiedarboties.

Nekad nav par vēlu, lai atmestu smēķēšanu, ja tu to izdari līdz 50 gadiem, tad samazināsi nomiršanas risku nākamo 15 gadu laikā uz pusi, salīdzinot ar tiem, kuri turpina aizkurināt cigareti.

Avots:  webmd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment