
Augu barošana ir svarīgs pavasara dārza kopšanas posms. Šajā raktā esam apkopojuši pieredzējušu dārznieku un hortenziju cienītāju padomus, kā pavasarī pabarot savas hortenzijas, lai tās visu sezonu būtu noklātas ar kupliem ziediem.
Hortenzijas ir skaisti ziedoši krūmi, kas ir ļoti populāri privātajos dārzos, parkos un citur. Šie krūmi izceļas ar savām lielajām, spilgtajām ziedkopām, kas ir visdažādākajās krāsās – šie krūmi var būt ar baltiem, rozā, ziliem, purpursarkaniem ziediem.
Hortenziju cienītājiem ir tā saucamās “top” šķirnes, piemēram, Hydrangea macrophylla – bieži sastopama šķirne ar lieliem, bumbveidīgiem ziediem. Tāpat arī Hydrangea arborescens – šī ir izturīgāka šķirne, un var izaugt pat līdz 2 metru augstumā. Ziedi parasti ir baltā krāsā. Populārs ir arī tā dēvētais hortenziju koks – Hydrangea paniculata, lieliski izskatās dzīvžogos, kā arī viens pats dārzā. Zied ļoti bagātīgi. Ziedi sākotnēji ir balti, bet vēlāk iegūst rozā vai sarkanīgu nokrāsu.

Hortenzijas vislabāk aug saulainās vai daļēji noēnotās vietās, bet ļoti karstā laikā tās bieži jālaista. Jāņem tomēr vērā, ka tās hortenzijas, kas aug ēnainākās vietās, var ziedēt nedaudz sliktāk.
Lasi vēl: Pieredzējušu dārznieku padoms: kā rūpēties par “cimperlīgo” magnoliju, lai tā jūs priecētu ar kupliem, krāšņiem ziediem
Un, tātad, pieredzējuši dārznieka zina, ka pavasarī pabarot hortenzijas ir ārkārtīgi svarīgi. Jo tad augs mostas no ziemas miega. Jūs pamanīsiet uz krūma pirmos zaļos dzinumus – tā būs zīme, ka ir pienācis īstais laiks.
Bet kurš mēslojums ir pats labākais? Par to vairāk raksta turpinājumā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk!
Tevi noteikti interesēs
- Es atstāju sievu un bērnus un aizbraucu uz ārzemēm, un pēc diviem mēnešiem sapratu, ka bez viņiem iztieku lieliski
- Mīksti un aromātiski kefīra cepumi — gatavoju 5 minūtēs, lieliski sader ar tasi tējas
- Ir pienākusi jauna informācija: meteorologi krasi koriģējuši prognozi uz 30. oktobri
- Sēžu savā auto Rēzeknes stāvvietā ar izslēgtu dzinēju un pēkšņi pienāk likumsargs un prasa dokumentus: stāstu kas notika
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem
- Nolieciet šo augu uz palodzes un aizmirstiet mājās par kondensātu, mitrumu un pat pelējumu






