Pēc apšaubāma komplimenta 40 gadu vecumā sapratu, ka pietiek tēlot jaunu dāmīti. Lūk, ko es izdarīju!

Pēc šķiršanās no vīra es devos atvaļinājumā uz Turcijas kūrortu. Plānoju, ka ceļojums ļaus pārdzīvot šo grūto periodu.

Un tas patiešām notika, es toreiz “pārstartēju” savu dzīvi. Ir pagājuši trīs mēneši, un es satiku jaunu vīrieti, ar kuru turpinām tiekamies.

Es lieliski pavadīju laiku kūrortā, satiekoties ar daudziem cilvēkiem no dažādām valstīm. Vairāki no viņiem joprojām man dažreiz uzraksta, mums ir laba saziņa.

Vīrietim, ar kuru man izveidojās romantiskas attiecības, bija apmēram divdesmit pieci gadi, viņš bija mans tautietis, tikai no citas valsts daļas.

Šis puisis sāka ar mani flirtēt un beidzot uzaicināja mani uz randiņu. Man tā nešķita laba doma: galu galā viņš bija daudz jaunāks par mani. Es atteicos. Paskaidroju, ka mums ir pārāk liela vecuma starpība.

Puisis mēģināja uzzināt, cik man gadu, bet es neatbildēju. Beigās viņš tomēr uzzināja, ko grib: pavaicāja viesnīcas reģistratūrā. Un tad viņš pienāca pie manis ar dīvainu paziņojumu.

Viņš teica, ka ir pārsteigts par dzirdēto vecuma skaitli un ka pat nevarot iedomāties kaut ko tādu. Piemēram, viņš sacīja, ka izskatos neticami labi saglabājusies savos gados un piebilda, ka esmu lieliska sieviete.

Vīrietis acīmredzot gribēja mani iepriecināt, pateikt kaut ko patīkamu. Bet nez kāpēc es nebiju priecīga, jutos apmulsusi un pretīgi.

Sapratu, ka mans īstais vecums ir citiem lieliski redzams. Viņi saprot, ka man ne tuvu vairs nav divdesmit. Un kā es izskatos savos īsajos svārkos? Nobriedusi sieviete, kura mēģina izlikties par jaunieti. Pilnīgi neadekvāta.

LASI VĒL: Sliktas ziņas Vairas Vīķes-Freibergas dzīvē

Pēc mana pielūdzēja vārdiem, bija skaidrs, ka viņš jau iepriekš sapratis, ka esmu krietni vecāka par viņu. Un runa nav par to, cik labi es esmu saglabājusies. Maz par ko tā var teikt: varbūt pat par kādu fosiliju. Tas nemaina faktu, ka tā ir diezgan veca.

Man šķiet, ja es būtu ģērbusies savādāk, ja mana uzvedība būtu bijusi atturīgāka, mani uztvertu savādāk. Un varbūt izrādītu vairāk cieņas.

Toreiz es sapratu, ka vairs nevēlos mēģināt izskatīties jaunāka. Tas man neko labu nedod.

Es pamazām mainīju savu tēlu un sāku justies daudz labāk. Mans vecums man vairs nešķiet briesmīga problēma. Daudz labāk ir būt pieņemtai pieaugušai sievietei nekā dīvainai infantilai personai, kas mēģina uzvesties jauna meitene.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment