Pelargonija: kopšana un auga audzēšana no spraudeņiem

Potzari jāstāda paplātēs, kas piepildītas ar kompostu, kas sajaukts ar upes smiltīm. Stādot spraudeņus uz silta palodzes, ātri attīstās saknes un lapas. Laistiet paplāti ar spraudeņiem tā, lai kompostam būtu laiks izžūt starp laistīšanas reizēm.

Martā-aprīlī apsakņotos spraudeņus var pārstādīt podos ar daudzfunkcionālu kompostu. Stādi pirms tam bagātīgi jāapūdeņo. Pēc dažām stundām augi kopā ar zemes gabalu uzmanīgi jāizņem no konteinera un jāpārstāda parastā podiņā. Ir svarīgi visu darīt uzmanīgi, lai netraucētu saknes. Pārstādīšanas laikā augšanas vietai jāatrodas vienā līmenī ar augsnes virsmu. Pēc procedūras pelargonija jāaplaista.

Lasi vēl: Bezmiega un krākšanas problēmas uzreiz izzudīs: top-3 telpaugi, kas jānovieto guļamistabā

Lasi vēl: Kādā ballītē nogaršoju gardu vācu kartupeļu ēdienu, nekad agrāk tā nebiju gatavojusi. Tagad gandrīz visu laiku gatavoju ģimenei un svētkos

Turpmāka kopšana

Pelargonijas tiek uzskatītas par salīdzinoši sausumizturīgiem augiem, taču tas nenozīmē, ka tās būtu jālaista reti. Pirms laistīšanas pārbaudiet augsni uz taustes un laistiet tikai tad, ja augsne ir sausa vai nedaudz mitra. Augsnes mitrumu palīdzēs saglabāt 5 cm mulčas kārta.

Pēc ziedēšanas no pelargonijām noņemiet nokaltušos ziedus un lapas. Tas nodrošinās pelargoniju veselīgu augšanu un labu stāvokli. Ziemas beigās dzinumu galotnes jānogriež, lai veicinātu to sulīgu augšanu. Turklāt pelargonijas periodiski jābaro ar šķidrajiem kompleksajiem mēslošanas līdzekļiem, izvairoties no šķīduma nokļūšanas uz lapām. Nākotnē augi jāpārstāda ik pēc 3-4 gadiem. Ja pelargonija ir ļoti izaugusi un tai nepietiek vietas, augu var pārstādīt biežāk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment