Pēteris Apinis: Covid-19 un pārspīlējumu politika

Ārsti, kas daudz mācījušies un lasījuši, šobrīd zin itin maz par koronovīrusu SARS 2, toties zin krietni vairāk par šā vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Ārsti neslēpj, ka zin pārlieku maz, jo vīrusu pazīstam tikai divarpus mēnešus,
bet pasaules pētnieki jau šobrīd strādā pie pretvīrusu zālēm un vakcīnām. Ārsti ar katru dienu zin vairāk, katru dienu saņem jaunu informāciju, tādēļ mainās prognozes un taktika.

Politiķi un ministriju ierēdņi informāciju par vīrusu uzņem jaukti – daļu no ārstiem, daļu no sociālo tīklu sazvērestības teorijām un tenkām. Toties politiķi vēlas parādīt un pierādīt, ka zin, var un spēj veikt rīcībai līdzīgas kustības. Jo lielāka neziņa, jo aktīvāka politiķu rīcība.

Šobrīd politikas nejēdzīgo rosību Latvijā viskošāk demonstrē divas stratēģijas:

1) piespiest visus iedzīvotājus sēdēt istabā, nebāzt degunu ārā un tikai izņēmuma gadījumā aiziet uz veikalu pēc maizes un piena. Nepieļaut sportu, kustības, slēgt sporta zāles un baseinus.

 

Lasi arī: Cilvēki sastinga kapa klusumā. Ko tādu pie kases sanāk redzēt reti

Psihopātiskākie politiķi ar „mentubekgraundu✽” pieprasa pārvietošanās aizliegumu, kur pa ielām braukātu tikai militārpersonas un policisti, bet slimnieki tiktu īpaši iezīmēti (sensenos laikos Rīgā ar speciālu zvaniņu iezīmēja lepras jeb spitālības slimniekus);

2) aizliegt jebkādu hronisku slimību ārstēšanu ambulatori un dienas stacionārā, izņemot SARS 2 izsauktas infekcijas ārstēšanu.

Abi šie ieteikumi ir absurdi un vērsti pret iedzīvotāju veselību un var panākt tikai un vienīgi sliktākus rezultātus Covid-19 epidēmijai Latvijā. Mani neatstāj sajūta, ka kāds vai kādi šobrīd no malas mēģina uzspiest Ilzei Viņķelei un sekundāri valdībai viduslaiku taktiku – visus cilvēkus sadzīt dzīvokļos, neļaut iet elpot svaigu gaisu, un pavisam kategoriski nelaist pie ambulatora ārsta, uz laboratoriju un uz datortomogrāfiju.

Nav saprotams mērķis šādi rīkoties, bet tas ir vērsts pret cilvēku veselību un iespējām pretoties slimībām.
Problēma ir apstāklī, ka visvairāk apdraudēti no SARS 2 koronovīrusa ir vecāka gadagājuma cilvēki ar hroniskām slimībām.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kāds ir Apiņa piedāvājums

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment