Kabaču sezona rit pilnā sparā, un tas nozīmē, ka arī šodien tie ir ēdienkartē. Kabaču ēdieni, lai arī vienkārši, ir ļoti garšīgi. Un šodien mēs pastāstīsim, kā maksimāli ātri iemarinēt kabačus.
Šī recepte, kas pagatavojama 5 minūtēs, būs ātra un garšīga alternatīva parastiem salātiem.
Sastāvdaļas:
- 500 g kabači
- 0,5 tējkarote sāls
- 0,5 tējkarote cukurs
- 1 ēdamkarote etiķis
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes dārzeņu eļļa
- Pētersīļu un diļļu ķekars
- Melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Ņem divus mazus jaunus kabačus. Nomazgājiet, nogrieziet galus un sagrieziet plānās ripiņās.
Pēc tam kabačiem pievieno sāli un labi samaisa. Atstājiet uz 10 minūtēm, lai izdalītos sula.
Lasi arī: Pikanta kabaču uzkoda, kas pagatavojama 5 minūtēs! Lieliski derēs ar kartupeļu biezeni
Tikmēr gatavo marinādi. Vispirms sasmalciniet ķiplokus vai sarīvējiet tos uz smalkās rīves. Pievienojiet ķiplokiem piparus. Tad pievieno cukuru vai tādu pašu medus daudzumu. Pēc tam pievienojiet etiķi un augu eļļu. Samaisa līdz gludai, viendabīgai masai.
Pētersīļus un dilles smalki sagriež.
Pa to laiku kabači būs izdalījuši šķidrumu, to vajag notecināt, bet kabačus izspiest. Pēc tam sajauc tos ar marinādi un sasmalcinātiem zaļumiem. Liek kabačus marinēties. Jo ilgāk tie paliek ledusskapī, jo labāk marinējas. Bet pēc 20 minūtēm ledusskapī tos var pasniegt uz galda.
Tas arī viss! Ideāla ātrā kabaču uzkoda gatava! Lai labi garšo!